Dinimi ve dilimi öğreniyorum!

Diyarbakır'da Eğitim-Bir-Sen'den "Dinimi ve Dilimi öğreniyorum" kampanyası

Haberler 20.01.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ubesince örencilerin din ve dille ilgili seçmeli dersleri tercih etmeleri için Dinimi ve Dilimi öreniyorum sloganyla kampanya balatt.

Eitim-Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, AA muhabirine yapt açklamada, okullarda seçmeli derslerin 22 Ocaka kadar tercih edileceini hatrlatt.

Sendika olarak örencilerin Kuran- Kerim, Peygamberimizin hayat, temel dini bilgiler ile Kurmanci ve Zazacaya ilikin dersleri tercih etmelerini salamak için Dinimi ve Dilimi Öreniyorum sloganyla kampanya balattklarn belirten Tekdemir, kentin farkl noktalarna astklar tantm materyalleriyle konuyu duyurduklarn ifade etti.

Tekdemir, Seçtikleri derslerin örencilerin manevi hayatna dokunacak bir sonuç vermesini istiyoruz. Diyarbakr ve bölgede konuulan anadilin okullarda seçmeli ders olarak tercih edilmesi konusunda tevik ve tavsiye edici bir roldeyiz. deerlendirmesinde bulundu.

çocuklarn söz konusu dersleri tercih edebilmelerinin bu dönem atlan önemli admlardan olduunu söyleyen Tekdemir, Kürtçenin daha salkl öretilebilmesi için öretmen atamalarnda bu branlara kontenjan verilmesini talep etti.

KAMPANYAYA SVL TOPLUM KURULULARINDAN DESTEK

nsan Haklar ve Mazlumlar çin Dayanma Derneinin (MAZLUMDER) Diyarbakr ube Bakan Mahmut Aytekin de eitimin anayasal hak olduunu belirtti.

Son yllarda farkl dillerin öretilmesinin önündeki engellerin kaldrlmasyla Zazaca, Lazca gibi dillere ilikin derslerin müfredata girdiini aktaran Aytekin, unlar kaydetti:

Biz de herkese çar yapyoruz. En azndan bir dilde seçmeli ders alsnlar. lla Kürt, Zaza olmaya gerek yok. En azndan o dil biraz örenilerek, toplumsal duyarllk, birbirini anlama ve birlikte yaama noktasnda mesafe kat edilmi olur.

Cihannüma Dernei Diyarbakr l Bakan Frat Ar ise üniversitelerde artk Kürtçe ve Zazaca ile ilgili yüksek lisans ve doktora çalmalar yapldn belirtti. Ar, Dillerin, seçmeli ders olarak örenilmesi arz talep ilikisine baldr. Talebin olabilmesi için ilgisi olan örenciler ve velilerimizin kendilerine uygun bulduu ve konutuklar anadil için okullarna müracaatta bulunmalar gerekir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git