DİSKi kesenin ağzını açıyor

Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 400 milyonluk yatırım hamlesi başlattı.

Haberler 28.04.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Müdür Ahmet Karada, Diyarbakrn 17 ilçesinin tamamnda ve krsal mahallerde halkn altyap ihtiyacn belirlediklerini söyledi.

Bu ihtiyaç dorultusunda 400 milyon liralk yatrm hamlesi balattklarn dile getiren Karada, öyle konutu:

Öz kaynamz ile gerek çevre ve ehircilik Bakanl gerekse dier bakanlklarn kaynaklaryla Diyarbakr halknn uzun yllardr bekledii hizmetleri sunmaya çalacaz. Bu program yaklak 400 milyon liralk bir yatrm bütçesidir. Bu program, yllar önce yaplan birinci içme suyu isale hattnn ikincisinin yaplmasn, mevcut pompa istasyonunun yenilenmesini, ikinci bir içme suyu artma tesisinin kente kazandrlmasn ve büyük su depolarnn yaplmasn kapsyor.

- lçelerde yatrmlara arlk vereceiz

Karada, DSK Genel Müdürlüünün sorumluluk alanna giren ilçelerdeki altyap yatrmlarnn yenilenmesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

çnar, çermik, çüngü ve Erganide önemli yatrmlar gerçekletireceklerine iaret eden Karada, Hani, Kulp, Lice, Silvan, Kocaköy, Bismil ve Hazroda vatandan ihtiyac olan özellikle içme suyu yatrmlarna bu yl arlk vereceiz. ifadelerini kulland.

Gelen youn talep dorultusunda, abonelerin birikmi su borçlarn ödemelerine kolaylk salamak amacyla su borcuna 9 aya kadar taksitlendirme imkan sunduklarn belirten Karada, taksitlendirmede faiz veya gecikme zamm uygulanmayacan da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git