Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Ramazan ve İnfak" toplantısında konuştu

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ramazan ve İnfak" başlıklı 2019 yılı ramazan ayı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haberler 30.04.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplantda konuan Erba, Ramazan bir balanma mevsimidir. Ramazan atmosferinin nee ve cokusunun en fazla yaand yer, iftar sofralardr. Bu huzuru ve güzellii bütün boyutlaryla yaamak için iftar sofralarmz garip, yoksul, muhtaç, akraba, dost ve komularmzla buluma sofralarmz olsun. ftar sofralar, ivereni çalanyla, amiri memuruyla, evlad anne-babasyla, zengini fakir ile iman, kulluk ve kardelik düzleminde bulutursun.

RAMAZANA GRERKEN

Gereksiz atafat, gösteri ve israf ile sofralarmzn bereketine ve güzelliine gölge düürmeyelim. Ramazan en fazla yardmlatmz bereket mevsimidir. Yardmlar, infak adabna, ihsan ahlakna uygun olarak, incitmeden, gösterie asla kaplmadan yapalm. Kibir ve gösteriin kart yardmlarn Rabbimiz katnda hiçbir deeri ve karl yoktur. Kaba ve incitici ekilde yaplan iyilikler, mümin nezaketine ve zarafetine asla yakmaz dedi.

ZEKAT, FITRE VE SADAKA

Vatandalarmz, zekat, fitre, sadaka ve balarn gönül rahatlyla gerçek sahiplerine ulatrmak üzere bize emanet edebilir diyen Erba, Diyanet leri Bakanlmz ve Türkiye Diyanet Vakfmz Dünyann dört bir yanna ramazan iklimini tamak gayesiyle 2019 yl ramazan hizmetleri kapsamnda yurt içinde 81 il 725 ilçede, yurt dnda ise 98 ülke ve 323 bölgede iyiliin adresi olacak, bu sene de faaliyetlerini arttrarak devam ettirecektir. Ramazan yardm program çerçevesinde, dünyann farkl corafyalarnda 100 bini akn gda paketi datm gerçekletireceiz. 200 bin kiiye iftar verecek, Banglade, çad, Filistin, Nijer, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen olmak üzere 8 ülke 19 bölgede 11 bin çocua da bayramlk kyafet yardm yapacaz. Yurt içine yönelik yardmlar çerçevesinde ise ihtiyaç sahipleri ve mülteci aileler için 40 bin adet alveri yardm kart datacak, 5 bin yetim kardeimize kyafet yardm yapacaz. Ülke genelinde il ve ilçe ubelerimiz tarafndan kurulacak iftar sofralarnda da 1 milyondan fazla kardeimizle bir araya geleceiz. Vakfmz, bu yl ramazan aynda inallah aziz milletimizin destekleriyle yurt içinde ve yurt dnda toplam 22,3 milyon TL deerinde yardm yapm olacaktr diye konutu.

Erba, Baçlarmz tüm GSM operatörlerine bal fatural ve faturasz hatlardan 5601e SMS göndererek fitre banda bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 23 Türk Liras bilgisini verdi.

Ana Sayfaya Git