Diyanet, 7 iyilik hikayesini ödüllendirecek

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 13 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek '5'inci Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde ödül verilecek 7 iyilik hikayesinin, dünyanın birçok yerinden gönderilen 1000 hikaye arasından seçildiğini söyledi.

Haberler 12.03.2019 - 13:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Ali Erba, Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Diyanet Vakfnn (TDV) ortaklaa gerçekletirecei 5inci Uluslararas yilik Ödüllerinin tantm programna katld. Din leri Yüksek Kurulu Bakan Ekrem Kele ve TDV Bakan Mehmet Sava Polatn da hazr bulunduu program Kocatepe Camii imam hatibi Yahya çeliki Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Programda konuan Diyanet leri Bakan Erba, iyiliin bizi saf, temiz ve berrak ftratmzla buluturan en büyük deer olduunu belirtti. Erba, yilik, güzel ahlak kuanarak kulluk ve sorumluluk bilinciyle yaanan bir hayattr. yilik, Allaha hakkyla iman ederek, onun verdii nimetleri ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara, yurt içinde yurt dnda nerede olursa olsun, ulatrmaktr. yilik sadece maddi imkanlarla snrl deildir. çten bir tebesssüm, dua, hüzünlerin ve heyecanlarn paylalmas da en büyük iyiliktir dedi.

DYANET VAKFI 760 MLYON LRA YARDIM YAPTI

Ali Erba, Müslümanlarn iyilik yapmann kesintisiz halini ve ihsan bilincini vakflar marifetiyle kurumsallatrdklarn, TDVnin de bu inancn devam olarak 13 Mart 1975 tarihinde kurulduunu hatrlatt. Erba, TDV Yemene 8,5 milyon TL, Suriyeye 1866 TIR yardm malzemesi ve 214 milyon TLlik yardm, Filistine 130 milyon TL, Arakana 20 farkl bölgede toplamda 19 milyon TL yardmda bulunmutur. 67 ülkede, 27 dilde, 806 bin 901 Kuran hediye etmitir. 19 ülkede 179 su kuyusu açarak hizmete sunmu, ayrca 43 su kuyusunun yapmn da devam ettirmektedir. 2018 ylnda yurt içi 352 milyon TL, yurt dnda 408 milyon TL olmak üzere toplamda 760 milyon TL yardm yapmtr diye konutu.

yiliin ötelenmesi ve ihmal edilmesi halinde kötülüün kendisine zemin bulacana dikkat çeken Diyanet leri Bakan, kötülüklerle en iyi ve en doru mücadelenin iyiliin yaygnlamas için yaplan çalmalar olduunu belirtti.

1000DEN FAZLA YLK HKAYESNDEN 7S SEçLD

Ali Erba, bu yl 5incisi düzenlenen Uluslararas yilik Ödüllerinin, TDVnin 1001 ubesi ve hizmet götürdüü 145 ülkedeki iyilik paydalaryla yaptklar ortak çalma sonucu belirlendiini ifade etti. Dünyann birçok yerinden vakfn genel merkezine gelen 1000den fazla iyilik hikayesinin etraflca incelediini belirten Erba sözlerini öyle sürdürdü:

Bunlarn içerisinden 7sine uluslararas iyilik ödülü verilerek dünya kamuoyuna duyurulmasna karar verilmitir. yilik ödüllerinin verilecei iyilik sahiplerinin belirlenmesinde, yaad toplumda ve dünyada çr açan, bireyleri iyilikle harekete geçiren, çevresine ilham veren, farkl dil ve kültürlerde yaayan insanlar güzellikte bir araya getiren, Yaradann hatrna tüm yaradlmlar koruyan ve kuatan iyilikleri esas aldk. 1000den fazla iyilik hikayesi arasndan bu artlar en fazla tayanlar seçme gayretinde olduk. Söz konusu isimleri de TDVnin kurulu yl dönümü olan 13 Mart 2019 tarihinde Sayn Cumhurbakanmzn da terifleriyle Cumhurbakanl Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekletirilecek 5inci Uluslararas yilik Ödülleri programnda ilan ederek kendilerine ödüllerini takdim edeceiz inallah.

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Uluslararas yilik Ödüllerinin sadece iyilii ödüllendirme çalmas olmadn, kötülüklerin yeryüzünü kuatt, vicdanlar esir ald bir dünyada iyilii hakim klmay, iyilii gündem yapmak adna zihinlerde ve gönüllerde farkndalklar oluturmay ve iyilik seferberlii balatmay amaçladn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git