Diyanet İşleri Yeni Başkanı Reis-ul Kurra torunu KTÜ rektör yardımcısı Emin Aşıkkutlu oldu!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in bir süre öncesinde görevi bırakacağı iddia edilmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in geçtiğimiz gün görvi bıraktığı açıklaması akabinde yeni başkan da açıklandı. Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Diyanet İşleri Başkanı oldu.

Haberler 24.07.2017 - 02:43 Son Güncelleme : 24.07.2017 - 13:05

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez’in bir süre öncesinde görevi brakaca iddia edilmiti. Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez’in geçtiimiz gün görvi brakt açklamas akabinde yeni bakan da açkland. Prof. Dr. Emin Akkutlu Diyanet leri Bakan oldu. u soralar gündemden dümek bilmeyen Diyanet habrleri sonrasnda yeni bakann kim olduunu herkes merak etti. KTÜ rektör yardmcs olarak tannan Akkutlu, DB yeni bakan olarak yoluna devam edecek. 

Samsunlu olan Emin Akkutlu, Reis-ul Kurra Mehmet Rütü Akkutlu’nun torunudur.  

GÖRMEZ GÖREVDEN ALINDI MI

Mehmet Görmez, ilk olarak 11 Kasm 2010 tarihinde, 633 sayl Kanunun 3. maddesi uyarnca, be yllna atanmt.

Görmez be yllk görev süresinin sonunda 11 Kasm 2015 tarihinde bir kez daha Diyanet leri Bakanlna atanmt.

633 sayl Kanunun 3. maddesine göre bir kii, Diyanet leri Bakanlna en fazla iki defa atanabilmektedir. Buna göre, Bakan Görmez’in görev süresi 11 Kasm 2020 tarihinde sona erecektir. Bugün bir ksm sitelerde Bakann görevden alnd belirtilirken, baz sitelerde ise Bakan Görmez’in görev süresi nedeniyle görevi iade ettii belirtilmektedir.

Mevzuat balamnda, 633 sayl Kanunun ilgili hükmü gereince, Bakan Görmez’in görev süresi henüz sona ermemitir. Dolaysyla eer bir ilem var ise bu süresinden önce görevden alma gibi görünmektedir.

Dier taraftan geçtiimiz aylarda, Görmez’in en yakn yardmcs Özafar da görevden alnmt.

Bugün resmi programnda Malatya ziyareti olan Mehmet Görmez’in, ziyareti iptal ettii ve Betepe’de Cumhurbakan Erdoan ile özel bir görüme yapld belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git