Diyanet-Sen'den Oktar hakkında suç duyurusu

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasınca, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik açıklamaları nedeniyle Adnan Oktar hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunulacak.

Haberler 05.02.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur Sendikalar Konfederasyonuna (Memur-Sen) bal Türkiye Diyanet ve Vakf Görevlileri Sendikas (Diyanet-Sen) tarafndan, Adnan Oktar hakknda Diyanet leri Bakanlna yönelik açklamalar nedeniyle 81 ilin savclklarna suç duyurusunda bulunulaca bildirildi.

Diyanet-Senden yaplan yazl açklamada, Oktarn, Diyanet leri Bakanlna hakaret ederek gerçek niyetini ortaya çkartt kaydedildi.

Diyanet-Sen olarak farknda olduumuz bu çirkin dili knyor ve lanetliyoruz. ifadelerinin yer ald açklamada, din görevlilerine yönelik hiçbir hakaretin hakkaniyet tamad vurguland.

Açklamada, Memleketin manevi zrhn kuanan gönüllü erleri için itibarszlatrc her cümlenin manevi deerlere saldr anlam tayaca kaydedildi.

Bu milletin örfünü, adetini hiçe sayarak, kendince yeni bir din oluturma gayreti karsnda, tepkimizi en üst perdeden göstermeye hazrz. ifadelerinin yer ald açklamada, yeni bir din oluturma gayreti karsnda en üst perdeden tepki gösterilecei belirtildi.

SUç DUYURUSUNDA BULUNALACAK

Açklamada, unlar kaydedildi:

Bu ülke, geçmiinde nice sahte peygamberler iddiasyla, nice sahte mehdi iddialaryla kar karya braklm, dinin gerçek savunucular susturulmutur. Bugün suskunluun artk eskisi gibi olmayaca aikardr. Siyonist güçleri arkasna alp bu ülke snrlar içinde dini saldr metotlarna yeni bir metot ekleyen bu ahlaksz yap karsnda da susmayacaktr. Unutulmamaldr ki manevi zrhn kuanan hiçbir Müslüman, yaplmakta olan bu alçakça saldrlar karsnda deve kuu tepkisi vermeyecektir.

Açklamada, Oktar hakknda yarn ilk olarak Ankara Cumhuriyet Basavclna, ardndan Diyanet-Senin ubeleri araclyla dier tüm illerdeki savclklara suç duyurusunda bulunulaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git