Diyanetin sözlü mülakatı kayırdı

9 bin 500 personel alımına giden ve başvuruları KPSS puanları üzerinden alan Diyanet'in tercih işlemleri için sadece mülakat puanlarını baz alması sınavda yüksek puan alanları mağdur ettiği belirtiliyor.

Haberler 10.04.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, 9 bin 500 personel almnda bavurular için KPSS puanlarn baz alarak, sözlü snava girmeye hak kazanan adaylar açklad. Ardndan sözlü snav sonuçlarn açklayan Diyanet, tercih ilemlerinde sadece sözlü snav puanlarn baz alarak yerletirme ilemlerini gerçekletirdi.

MÜLAKAT ESASI MADUR EDYOR

Bu uygulama sonucunda KPSS ve DHBT puanlar yüksek fakat sözlü snav puan düük olanlar ya tercih yapmaya hak kazanamad ya da KPSS ve DHBT puan kendisininkinden düük olan baka bir adayn gerisinde kalarak herhangi bir alandan yerleemedi.

Diyanete yaplacak almlar için adaylarn lahiyat Fakültesi, lahiyat Meslek Yüksek Okulu, lahiyat Önlisans veya mam-Hatip Lisesinden mezun olmalar, müezzin-kayym unvanna bavuracak lise mezunlarnn ise hafzlk belgesinin bulunmas art arand.

Ayrca adaylarn KPSS (B) grubundan lisans mezunlar için P124, ön lisans mezunlar için P123 ve ortaöretim mezunlar için P122 puan türünden en az 50 puan alm olmalar gerektii belirtilmiti.

KPSS puan sras esas alnarak yaplacak almda bo kadro saysnn 3 kat kadar aday sözlü snava çarlaca ve 3 bin kiinin alnaca Kuran kursu öreticiliine sadece kadn adaylar bavurabilecei belirtilmiti.

SINAVDA ALINAN NOTUN ÖNEM

Sözlü snav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakr, Erzurum, Elaz, zmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirda, stanbul (Avrupa), stanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, anlurfa, Rize ve Van illerindeki snav merkezlerinde yapld.

Tercih yapmaya hak kazanmak için sözlü snavdan en az 70 puan alnma art arand.

Diyanetin, 2019 Yl 4-B Sözlemeli Kuran Kursu Öreticisi, mam-Hatip ve Müezzin Kayym (SÖZPER-2019-I) Sözlü Snav Sonuçlar ve Tercih Duyurusunun ikinci maddesinde tercih ilemleri için ise u ifadelere yer verildi:

Tercihlere yerletirme ilemlerinde sözlü snav baar puan esas alnacaktr. Sözlü puanlarn eit olmas durumunda KPSS puan yüksek olana, onun da eit olmas halinde KPSSye katld örenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu sürenin de eitliinde doum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

Bu uygulama sonucu, KPSS ve DHBT puan yüksek olup sözlü snavdan düük alan kimi adaylar tercih yapmaya hak kazanamazken kimi adaylar da puanlarn kendisininkinden düük olmasna ramen sözlü snav puan yüksek olan dier adaylarn gerisinde kalp herhangi bir alandan yerleemedi.

Ana Sayfaya Git