Diyanet'te Bir İlk Oldu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Martı'nın atanmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu göreve bir kadın getirildi

Haberler 19.11.2017 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Yardmclna, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleolu lahiyat Fakültesi Temel slam Bilimleri Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Mart atand.

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm ve Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erban yapt istiareler neticesinde Diyanet leri Bakan Yardmclna Prof. Dr. Martnn atandn ve pazartesi günü göreve balayacan duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir kadn, Diyanet leri Bakan Yardmcl görevine atanm oldu.

PROF. DR. MARTININ ÖZGEçM

Evli ve 3 çocuk annesi olan Prof. Dr. Mart, 1974 ylnda Ankarada dünyaya geldi. Konya mam-Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi lahiyat Fakültesinden mezun olan Mart, ayn üniversitede Rasulullahn Hanmlar Konu Alan Rivayetlerinin Deerlendirmesi-Kadn Konulu Uydurma Rivayetler balkl tezi ile 1998 ylnda yüksek lisansn tamamlad.

Birgili Mehmed Efendinin Hadisçilii ve et-Tarikatül-Muhammediyye (Tahkik ve Tahlil) konulu tezi ile 2005 ylnda doktorasn tamamlayan Mart, 1999-2000 yllar arasnda Ürdünün bakenti Ammanda uayb el-Arnaudun tahkik ve tahric merkezinde eitim ald.

2011 ylnda yardmc doçentlik unvann alan Mart, 2012 ylnda ise doçent oldu.

Diyanet leri Bakanlnn Hadislerle slam adyla yaynlanan Konulu Hadis Projesinde editör ve yazar olarak görev üstlenen Mart, 2011 ylnda Diyanet leri Bakanl Aile ve Dini Rehberlik Daire Bakan olarak görev ald.

2014 ylnda ise Diyanet leri Bakanlk Müavirlii yapan Mart, sünnet perspektifinden kadn, aile, ahlak ve deer temal makale, konferans ve tebliler hazrlad.

Prof. Dr. Martnn eserleri arasnda, Birgivi Mehmed Efendi, Hayat, Eserleri ve Fikir Dünyas, Osmanlda Bir Darul-Hadis eyhi: Birgivi Mehmed Efendi, et-Tarikatül-Muhammediyye-Muhteva Analizi, Kaynaklar ve Kaynaklk Deeri, Gülabadi ve Maanil-Ahbardan Tasavvufi Hadis erhleri, Hadis, Usul ve Hayat ve Hadisler Ekseninde çevre Ahlak isimli kitaplar yer alyor.

Ana Sayfaya Git