Diyanetten "Baba Okulu"

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an ve sünnet temelinde ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkati çekmek uzman eğitimcilerle "Baba Okulu" seminerleri düzenlenecek.

Haberler 12.10.2019 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk etapta Kütahya, Eskiehir, Samsun ve Orduda uygulanacak 4 hafta süreli Baba Okulu seminerlerinin 2021 ylnda 81 ilde yaplmas planlanyor

HABER MERKEZ

Diyanet leri Bakanlnca Kuran ve sünnet temelinde ailede hak ve sorumluluklar açsndan baba olmann önemine dikkati çekmek için alannda uzman eitimcilerle Baba Okulu seminerleri gerçekletirilecek.

Kuran ve sünnet temelinde aile olma bilincini kazandrmak, ailede hak ve sorumluluklar açsndan baba olmann önemine dikkat çekmek amacyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüü Aile ve Dini Rehberlik Daire Bakanlnca 4 hafta süreli Baba Okulu seminerleri yaplacak.

Seminerlerde, yi insandan iyi babaya, Mahremiyet eitiminde baba, çocuun kiilik geliiminde babann rolü, çocuun kendini bulmasn, gerçekletirmesini salayan bir rol model olarak baba, Einin saygn hayat arkada olarak baba, slama göre baba olmak ve babann yükümlülükleri, Kurandan baba örnekleri ve bir baba olarak Hz. Peygamber, Baba: Korkulan otorite mi, kucaklayan güven kayna m? ve Görü ayrlklarnda çatma çözme yöntemleri konu balklar ele alnacak.

BABA OKULU

Sadece babalara yönelik gerçekletirilecek Baba Okulu projesi ilk etapta, pilot iller olarak seçilen Kütahya, Eskiehir, Samsun ve Orduda uygulanacak. Seminerlerin, 2021 ylnda 81 ilde yaplmas planlanyor.

lki yarn Orduda, ikincisi 13 Ekimde Samsunda balayacak seminerlerin koordinesi, il müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Bürolarnca yaplacak.

Her hafta art arda iki seminer olmak üzere 4 hafta içinde tamamlanacak eitimlerin katlmc says 30 kiiyi geçmeyecek.

Seminerlere öncelikle baba olan din görevlilerinin ve dier kamu kurumlarnda çalanlarn katlm salanacak.

Ana Sayfaya Git