Diyanetten "Din İstismarıyla Mücadele" kitabı

Yedi bölümden oluşan kitapta, tarihten bugüne din istismarının farklı görünümleri, dini istismar eden örgütlerin şiddet ve terör konusundaki teolojik gerekçeleri, din ve şiddet ilişkisiyle gençleri bu örgütlere bağlanmaya iten sebepler üzerinde duruluyor

Haberler 16.07.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba stismar gerçeine kar bilinçli olmak hepimiz için inancmz ve geleceimiz açsndan önemli bir sorumluluktur dedi.

Diyanet leri Bakanl, 15 Temmuz darbe giriiminin 4üncü yl kapsamnda Gençliin Korunmas Balamnda Din stismaryla Mücadele balkl yeni bir kitap hazrlad.

Diyanetten yaplan açklamaya göre, Din Hizmetleri Genel Müdürlüü ile Dini Yaynlar Genel Müdürlüünce hazrlanan ve yedi bölümden oluan kitapta, tarihten bugüne din istismarnn farkl görünümleri, dini istismar eden örgütlerin iddet ve terör konusundaki teolojik gerekçeleri, din ve iddet ilikisiyle gençleri bu örgütlere balanmaya iten sebepler üzerinde duruluyor.

Bata FETÖ olmak üzere dini istismar eden bütün yaplarn insan kayna oluturmada temel hedef kitlesi olarak gençleri hedef ald belirtilen kitapta, istismar gerçeine kar ortak bir davran ortaya konulmas ve gençlerin terör örgütlerinin tuzaklarna ve kötü emellerine alet olmamalar noktasnda bir bilincin gelitirilmesi hedefleniyor.

Kitabn takdim yazsn kaleme alan Diyanet leri Bakan Ali Erba, din istismarna kar dikkatli olunmas gerektiini ifade ederek, unlar kaydetti:

DN STSMARIYLA MÜCADELE

slamn kavram ve deerlerini kullanarak insanlar kandrmak suretiyle sömürme, maddi ve manevi çkar salama, fitne ve fesada sebebiyet verme eklinde tebarüz etmektedir. stismarclar, bata yüce dinimiz slamn iki önemli asl olan ayet ve hadisler olmak üzere, dinin ana ilke ve referanslarn çarptma, ashab- kiramn ve tarihi ahsiyetlerin hayatlarn geliigüzel yorumlama, onlar üzerinden kendilerine meruiyet alan oluturarak menfaat elde etme ve gizli emellerini güçlendirme yoluna gitmektedir.

stismarn önüne geçmek için istismarc yap ve anlaylarn ortaya çkn hazrlayan sebeplerin ve zeminin gerçekçi bir ekilde analiz edilmesi gerektiini aktaran Erba, öyle devam etti:

Bu açdan, sahih dini bilginin doru bir metotla, açk, effaf ve denetlenebilir bir ortamda, planl bir müfredat dahilinde, pedagojiye uygun ekilde yaplmas ve arzu edenlerin dini bilgilenme, rehberlik ve ibadetlerini yerine getirme ihtiyacnn karlanmas hayati öneme sahiptir. stismar gerçeine kar bilinçli olmak hepimiz için inancmz ve geleceimiz açsndan oldukça önemli bir sorumluluktur.

Bu balamda, özellikle ömür sermayesinin en bereketli kazanm olan gençlie yönelik istismar hareketlerinden korunmak için çocuklarmzn okul öncesi eitiminden balamak üzere, salkl bir karakter ve deer alayan, iyi bir kul ve güzel ahlkl bir insan olarak yetimelerini salayan bir anlay için özen gösterip çaba sarf etmek büyük önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git