Diyanetten "Engelli İlmihali"

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından engelli vatandaşlara yönelik ilmihal hazırlanıyor.

Haberler 04.11.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurul uzmanlar tarafndan, engellilerin ve ailelerinin psikolojik durumlar göz önünde bulundurularak, itikadi açdan konu deerlendirildi. Engellilerin ibadetleri srasnda karlatklar sorunlar tespit edildi ve çözüm yollar üzerinde duruldu

HABER MERKEZ

Diyanet leri Bakanlnca, engelli vatandalarn dini hayatlarn sürdürürken karlatklar sorunlarn tespit edilmesi ve bu dorultuda Engelli lmihali çalmas yaplmas kararlatrld. Engelli lmihalinin önümüzdeki aylarda tamamlanmas planlanyor.

Diyanet leri Bakanlna bal Din leri Yüksek Kurulu tarafndan, engelli vatandalarn dini sorunlar ele alnd. Engellilerin ve ailelerinin psikolojik durumlar göz önünde bulundurularak, itikadi açdan konuyu deerlendiren uzmanlar, engellilerin ibadetlerini yerine getirirken karlatklar sorunlar ve zorluklar tespit etti.

Bu sorunlar ve zorluklara yönelik çözüm yollar üzerinde duran Din leri Yüksek Kurulu uzmanlar, engellilere hitaben yazlmas planlanan ilmihalde hangi konularn yer alaca, ilmihalin dil ve üslubunun nasl olaca gibi konularda engelli vatandalar ve konunun uzmanlarnn katlmyla görü alveriinde bulundu. Engelli lmihali çalmasnn, Din leri Yüksek Kurulunca 2018 ylnda tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git