Diyanetten "gençlik" yönergesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlik çalışmaları kapsamında, gençlere sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esaslarını içeren yönerge, tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderildi.

Haberler 09.02.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, gençlik çalmalar kapsamnda, gençlere sunulacak hizmetlere ilikin usul ve esaslarn içeren yönerge yaynlad.

Diyanet leri Bakanl ile Gençlik ve Spor Bakanl arasnda imzalanan protokol dorultusunda hazrlanan ve tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yönergede, toplumun gelecee umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatlm, her yönden iyi yetimi, ruhen ve bedenen dinamik bir gençlie sahip olmasn temin edecek bir yaklam benimsenecek.

Yönerge kapsamnda, Bakanlk personeli tarafndan yürütülecek her türlü manevi rehberlik ve din hizmeti, talep dorultusunda ve tamamen gönüllük esasna göre sunulacak.

Kurumlar aras ibirlii ve koordinasyon sayesinde hiçbir genci darda brakmadan toplumun bütün kesimlerine hizmet götürülmesi amaçlanan çalmada, gençlik hizmetlerinde görev alan personel, Diyanet leri Bakanl ve müftülüklerce periyodik eitim programlarna tabi tutulacak.

Gençlerin vatan, millet, ezan ve bayrak gibi deerler dorultusunda, sosyal ve akademik gelimelerine katk salamak üzere eitsel materyaller gelitirilecek.

- Gençlik koordinatörleri görev alacak

Gençlik koordinatörlerinin öncelikle gençlik çalmalarna yatkn, gençlerle iletiimde baarl, yetenekli, bilgi ve donanm açsndan gençlerle uyumlu olmas gözetildi. Gençlik koordinatörleri bu kapsamda, cami, Kuran kurslar, aile ve dini rehberlik bürolar, örenci yurtlar, gençlik merkezleri ve gençlik kamplarnda eitici programlar düzenleyecek.

Gençlik koordinatörleri, Diyanet leri Bakanlnn çalmalaryla tanan gençlerin saysn artrma amacyla Diyanet Genç Gönüllü Formu ile yeni gençleri kazandrma çalmas yürütecek.

- Okullarda yürütülecek gençlik hizmetleri

Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde gerçekletirilecek gençlik çalmalar kapsamnda, okul idarecileri ve öretmenlerle etkin ibirlii yaplacak.

Okullarn youn olduu mahallelerde gençlik çalmalarnn yürütülebilecei, gençler için cazibe merkezi olacak Diyanet Gençlik çalmalar Merkezi ve okuma salonlar açlmas salanacak.

Yönergede, üniversitelerde ve okullarda, Diyanetin çalmalarn koordine etmek amacyla genç gönüllüler arasndan temsilcilerin seçilecei de belirtildi.

Ana Sayfaya Git