Diyanetten “Mübarek Gece Mevlid-i Nebi” hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki Cuma hutbesinde “Mübarek Gece Mevlid-i Nebi”nin önemine dikkat çekti.

Haberler 16.10.2021 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde tüm camilerde Diyanet leri Bakanl tarafndan Mübarek Gece Mevlid-i Nebi konulu hutbe irad edildi.

Cuma hutbesinde u ifadelere yer verildi:

Ey Peygamber! Biz seni bir ahit, bir müjdeleyici, bir uyarc Allahn izniyle Onun yoluna çaran bir davetçi ve aydnlatc bir kandil olarak gönderdik. (Ahzb, 33/45, 46)

MUHTEREM MÜSLÜMANLAR!

Önümüzdeki Pazar Pazartesiye balayan gece, Mevlid-i Nebidir. slamn teblicisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneimiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem)in dünyay teriflerinin yl dönümüdür. Bizleri bu mübarek geceye ulatran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü sena, ümmeti olmakla müerref olduumuz Peygamber Efendimize, line ve ashabna salt ve selam olsun.

Aziz Müminler!

Hutbeme balarken okuduum ayet-i kerimede Rabbimiz öyle buyuruyor: Ey Peygamber! Biz seni bir ahit, bir müjdeleyici, bir uyarc Allahn izniyle Onun yoluna çaran bir davetçi ve aydnlatc bir kandil olarak gönderdik.

Okuduum hadis-i erifte ise Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kendisini öyle tantyor: Ben Muhammedim, Ahmedim, peygamberlerin izinden giden, insanlar etrafna toplayan, Tevbe Peygamberiyim, Rahmet Peygamberiyim.

Deerli Müslümanlar!

Bizler, hayat rehberi Kuran ve sünneti Allah Reslünden örendik. Vefay, iyilii, dostluu, muhabbeti ondan örendik. Rahmet yüklü adaleti, hikmet yüklü ahlk tüm insanla o tantt. Cenneti kazandracak amelleri o gösterdi. Gönüllerimiz onunla birleti. Dünyamz onunla anlam buldu, ömrümüz onunla bereketlendi.

Kymetli Müminler!

Deerlerin yozlat, vefaszln kol gezdii günümüz dünyasnda yegne çare, Resl-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi Vesellem)in tavsiyelerini bütün insanlarla buluturmaktr. O halde geliniz, Peygamberimizi yakndan tanmann gayretinde olalm. Reslullahn en büyük miras Kurana, yolumuzu aydnlatan sünnetine sk skya sarlalm. Nefsimizi güzel ahlakyla arndralm. te o zaman çamz yeniden asr- saadet olacaktr. Dünyamz huzurla dolacak, ahiretimiz cennet olacaktr inallah.

Aziz Müslümanlar!

Her yl olduu gibi bu yl da Mevlid Gecesini içine alan haftay Mevlid-i Nebi Haftas olarak kutlayacaz. Bakanlmz bu yl, Mevlid-i Nebi Haftas temasn Peygamberimiz ve Vefa Toplumu olarak belirlemitir. Vefa, fert için kymet ve deer, toplum için huzur ve saadettir.

Her konuda olduu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resl-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi Vesellem) insanla sunmutur. Mevlid-i Nebi Haftas boyunca gerçekletirilecek faaliyetlerle Peygamberimizin anne-babasna, e ve çocuklarna, akraba ve dostlarna, canl cansz tüm mahlkata gösterdii vefa örneklerini toplumumuzla paylaacaz. Yüce Rabbimizle aramzdaki ahdimizi hatrlamaya, tüm insanlk ve kinatla olan vefa sözlememizi yenilemeye gayret göstereceiz.

Bu vesileyle imdiden Mevlid-i Nebi Gecemizi tebrik ediyor, haftamzn aziz milletimize, slam lemine ve tüm insanla hayrl olmasn Cenb- Haktan niyaz ediyorum.

Ana Sayfaya Git