Diyanetten uluslararası hat yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur'an-ı Kerim yazmayı teşvik etmek ve hat sanatına hizmet etmek amacıyla "Türkiye 1. Uluslararası Kur'an-ı Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakası" düzenledi.

Haberler 09.11.2016 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca gerçekletirilen Türkiye 1. Uluslararas Kuran- Kerim Kitabeti ve Hat Müsabakasn, Irakl hattat Hadi Kadim Nayyef kazand.

Kuran- Kerimin güzel bir eda ve seda ile usulüne uygun okunmas ve anlalmasnn yan sra güzel bir hüsnü hat ile hatasz kitabeti için uluslararas düzeyde hat yarmas düzenledi.

Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakanl tarafndan organize edilen yarmada, metinlerin Resm-i Osman-i nesih hattyla yazlmas istendi.

DERECEYE GRENLER

Duhan, Necm, Rahman, Vaka, Asr, Hümeze, Fil, Kurey, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Mesed, hlas, Felak ve Nas sureleri, yazlacak metinler olarak belirlendi.

Müsabakaya katlan 22 eser Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafz Osman ahin, sanat tarihçisi Prof. Dr. Uur Derman, hattatlar Hüseyin Kutlu, Mehmet Özçay, Katardan Ubeyde Salih Elbenki ve Cezayirden Muhammed Sefarbatinin oluturduu jüri tarafndan incelendi.

Yarmada Irakl hattat Hadi Kadim Nayyef birinci, Filistinden Ihab brahim Ahmed Thabet ikinci, Suriyeden Cuma Hamaher Muhammed üçüncü oldu. Birinciye 50, ikinciye 40, üçüncüye ise 30 bin lira ödül verilecei örenildi.

Ayrca, Türkiyeye davet edilecek dereceye giren hattatlara Kuran- Kerim yazdrlaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git