Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 123'üncü gününde

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 03.01.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 123üncü gününe girdi.

Yeni yln ilk günlerinde de ellerinde çocuklarnn fotorafyla souk havaya aldr etmeden bekleyiini sürdüren annelerden Hatice Levent, kz Fadime için yapt eyleme kararllkla devam edeceini söyledi.

Levent, Günlerdir anneler ve babalar olarak buradayz. Tüm yavrularmz geri versinler. Ne istediniz garibanlarmzdan? Yavrularmz istiyoruz, onlar için buradayz. dedi.

Kzna seslenen Levent, Beni duyuyorsan dön gel kzm. Seni çok özledim Fadimem. Dört duvar arasnda alaya alaya bittim. Seni istiyorum yavrum gel artk. ifadelerini kulland.

Ardan gelerek 4 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz çidem için eylemini sürdüren baba Yasin Kaya, 122 gündür çocuklar için nöbette olduklarn, yavrularnn dönmesini umut ettiklerini belirtti.

Evladndan ayr olduunu için çok ac çektiini dile getiren Kaya, Evimi yktlar, ailem darmadan oldu onlarn yüzünden. çocuumu istiyorum. Kzm beni duyuyorsan, frsatn bulduunda PKKdan kaç gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Seni yeniden okutacam. dedi.

- Annelere destek ziyaretleri sürüyor

stanbuldan gelerek Diyarbakr annelerine destek olan Beykozlu Ordulular Dernei üyeleri, ailelerle sohbet edip, duygularn paylat.

Dernek Bakan Sezai Biçer, annelerin ksa zamanda yavrularna kavumasn dilediklerini söyledi.

Yllardr Türkiyenin bana bela olan terörün son bulmas için dua ettiklerini anlatan Biçer, annelerin destekçisi olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git