Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 72. gününde

"Yeter artık gençlerimizi yok etmesinler, anaların yüreklerini yakmasınlar. Buna son vermeye geldik. Evlatlarımızı almadan buradan kalkmayacağız. 72 yıl da olsa evlatlarımızı almadan buradan kalkmayacağız"

Haberler 13.11.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 72. gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Ayegül Biçer, yapt açklamada, evlatlar için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn söyledi.

Yeter artk gençlerimizi yok etmesinler, analarn yüreklerini yakmasnlar. Buna son vermeye geldik. Evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. 72 yl da olsa evlatlarmz almadan buradan kalkmayacaz. diyen Biçer, kimseden korkmadklarn belirtti.

Evlatlar daa kaçrlan dier annelerden de destek beklediklerini ifade eden Biçer, Dier anneler de çarmza ses versinler, korkmasnlar. Biz bakaldrdk. Sizler de bakaldrn, artk PKK illeti bitsin. Hakknz olan evlatlarnz isteyin. Sadece daa kaçrlan çocuklarn anneleri deil, yürei yank bütün anneleri buraya davet ediyoruz. Bize destek vermelerini istiyoruz. dedi.

- Gelin hep birlikte evlatlarmz onlardan alalm

Anne Süheyla Demir de 72inci günde de umutlarn kaybetmeden çocuklarn beklediklerini söyledi.

çocuklarmz almadan buradan gitmeye hiç niyetimiz yok. Sonuna kadar buradayz. Bizi 5 yldr bu acya mahkum eden kiiler bir açklama bile yapmyorlar. ifadelerini kullanan Demir, bu eylemlerinden dolay HDPlilerin hakaretine maruz kaldklarn aktard.

Demir, Gelin hep birlikte evlatlarmz onlardan alalm. Yeter anneler alamasn, evlatlar annelerden koparlmasn. Bir kere bakaldrdk, artk geri dönüü yok. Saymz ne kadar çoalrsa sesimizi o kadar çok duyururuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git