Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 06.03.2020 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 185nci gününe girdi.

Vandan 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz erima için katld oturma eylemini sürdüren anne Nazl Sancar, HDP önünde evlat mücadelesi veriyoruz. çocuklarmz onlar için büyütmedik. Evlatlarmz HDPden istiyoruz. Beni görüp duyuyorsan dön gel teslim ol. ifadelerini kulland.

Baz ailelerin evlatlarna kavuma sevincine ahit olduklarn aktaran Sancar, 11 evlat geldi ailelerine kavutu. Kzm, arkadalarnzla birbirinizin elini tutun siz de çkn gelin. Onlar sevindiler siz de bizi sevindirin yeter artk dayanacak gücümüz kalmad. dedi.

- Dön gel burada bekliyorum

Daa kaçrlan olu Mehmet için stanbuldan gelerek eyleme katlan mmihan Nilifrka evladna teslim olmas çarsnda bulunarak, Mehmet yavrum dön gel. Duyuyorsan sesime ses ver. Gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Dayanacak gücümüz kalmad. Dön gel burada bekliyorum. diye konutu.

Öte yandan Diyarbakr annelerine destek ziyaretleri de sürüyor.

Batmann Kozluk ilçesinde gelen bir grup vatanda, aileleri ziyaret etti.

Ziyaretçilerden Alaaddin Dinler, oturma eyleminin ardndan ikna yoluyla örgütten kaçlarn arttn iaret ederek, Herkes bu ailelere duac. Buraya gelmeyen anne babalar da bunlar için dua ediyor. Oturma eylemi gelmeyen aileler içinde bir moral ve büyük bir güç. Bir çok aile bu eylemden cesaret alarak çocuklarn istiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git