Diyarbakır ekibi bölgede

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde yaşanan depremin hemen ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 5 bin kişilik yemek kapasitesine sahip olan aşevi tırını, Gezin'deki tesisten bölgeye sevk etti. Deprem bölgesine giden ekipler vatandaşlara çay ve çorba ikramında bulundu.

Haberler 27.01.2020 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüünde yaanan depremin hemen ardndan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzeolunun talimatyla bölgeye ekipler sevk edildi. Büyükehir Belediyesi 5 bin kiilik yemek kapasitesine sahip, içerisinde seyyar mutfak, jeneratör, stc ve battaniyeden oluan destek ekibine sahip olan aevi tr hizmet vermeye balad.

SALIK EKB

Buarada, depremin hemen ardndan Diyarbakr l Salk Müdürlüü harekete geçti. Diyarbakrdan deprem bölgesine annda çok sayda ambulans ve UMKE ekibi sevk edilirken, ilerleyen saatlerinde ekiplerin saylar iki katna çkarld. Diyarbakr l Salk Müdürlüünden alnan bilgilere göre, 6 tam donanml UMKE arac, 26 ambulans 30 UMKE personeli ile 78 salk personeli bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesine sevk edilen ekipler arama kurtarma çalmalarna devam ediyor. Ekipler deprem bölgesinde enkaz altnda kalan vatandalarn kurtarlmas için youn çaba harcyor.

Ana Sayfaya Git