Diyarbakır Hestourex Fuarı'nda

6 – 9 Nisan 2017 tarihlerinde Anfaş Antalya Expo Center’da düzenlenen “Hestourex - Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarına” Diyarbakır'da katıldı.

Haberler 07.04.2017 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hestourex-Dünya Salk, Spor Turizmi Kongre ve Fuar 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Anfa Antalya Expo Centerda düzenleniyor. Fuara Diyarbakr Valilii, Karacada Kalknma Ajans, Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterlii ve Diyarbakrda bulunan baz otel ve acenteler birlikte katld.

Hestourex Fuar Dileri Bakanl, Kültür ve Turizm Bakanl, Ekonomi Bakanl, Salk Bakanl, Kalknma Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan da desteklenmekte olan önemli bir Salk Spor Turizm fuar olarak öne çkyor. Fuar arlkl olarak Dünyann dört bir yanndan salk turizmi, spor turizmi ve alternatif turizm temsilcilerine hitap ediyor.

Fuar Açln Bakan çavuolu Yapt

Fuarn açlna yerli ve yabanc salk, spor ve turizm temsilcileri youn ilgi gösterirken, açl programnda TÜRSAB Bakan Baaran Ulusoy, Antalya Valisi Münir Karalolu ve Dileri Bakan Sayn Mevlüt çavuolu katlmclara hitap etti. Bakan çavuolu konumasnda Fuarn Ülkemiz ve Antalya için büyük bir öneme sahip olduunu bu yl ilk kez düzenlenmesine ramen yurtdndan 4.000 katlmcnn fuarda yer aldn belirtti. Fuarn önümüzdeki yllarda daha da önemli yerlere geleceine olan inancn vurgulad.

Diyarbakrn Salk ve Alternatif Turizmi Fuarda Ön Plana çkarlyor

Fuarda katlmclara Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterlii tarafndan, salk turizmi yönünden Diyarbakr ön plana çkaran faktörler anlatlacak. Özellikle Diyarbakrda bulunan kaplcalarn salk turizmindeki önemi, kamu ve özel salk kurulularnn sunduu kaliteli salk hizmetleri ve ilimizde faaliyet gösteren salk kurulularnn hizmetleri katlmclarla paylalyor. Alternatif turizmde de ilgililere Kültür ve nanç Turizminin yannda, Diyarbakrda yaplan yamaç paraütü, doa yürüyü alanlar, su sporlar, su alt dal yerleri ve doa turizmindeki potansiyeli de anlatlyor. Fuarda Diyarbakrn olmasnn çok büyük bir öneme sahip olduunu belirten ziyaretçiler Diyarbakrn alternatif turizmdeki potansiyelinin çok önemli olduunu belirtti.

Fuarda ayrca Diyarbakrn tantm adna, Diyarbakr Valiliince basm salanan farkl dillerdeki kitaplar, broürler, kitapçklar, gezi rehberleri ve dier tantm materyallerinin datm gerçekletiriliyor. Fuarda Salk ve Alternatif Turizm üzerine yatrmclar ve ilgililer ile bir araya gelinerek Diyarbakrn bu alandaki potansiyeli anlatlyor.

Ana Sayfaya Git