Diyarbakır Peygamberler diyarıdır!

Diyarbakır'daki bir cami açılışında konuşan 22'nci Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Resulullah Efendimizin ismi geçtiği zaman Peygamber'in dostları Diyarbakır meydanlarını doldurur. Parti, genç-yaşlı, kadın-erkek fark etmez." dedi.

Haberler 13.04.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, vefat eden hayrsever iadam Hac Ali Elbeyin çocuklar, babalarnn hayratna bir cami yaptrd.

Merkez Kayapnar ilçesi Frat Bulvar 601inci Sokakta 2 bin metrekare alan üzerine yaplan camide; Kuran kurslar, çocuklar için oyun grubu ve geni avlusunda adrvan ile kamelyalar bulunuyor.

Hac Ali Elbey Camii, Cuma namazyla beraber törenle ibadete açld. Açla 22. Dönem TBMM Bakan Bülent Arnç, Diyarbakr Vali Vekili Ahmet Naci Helvac, Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr ve vatandalar kald.

Açlta bir konuma yapan 22. Dönem TBMM Bakan Arnç, Diyarbakr halknn dindar, hayra koan insanlar olduunu, Hazreti Muhammede olan sevgilerinden dolay Mevlid etkinliklerinde meydanlar doldurduunu dile getirdi.

ARNç KONUTU

Diyarbakrn mayasnn Müslümanlk olduunu belirten Arnç, bu bölge ve ülkede yaayan her insanla kendilerini karde yapann slam ba olduunu söyledi.

Diyarbakrn çok özel bir yeri olduunu vurgulayan Arnç, Biliyoruz ki 630lu yllarda daha Malazgirt bile yaplmamken Müslümanlar geldiler Diyarbakr ve Batman fethettiler. Bugünkü Hazreti Süleyman Camii ve çevresindeki sadece bilinen saysyla 27 mübarek sahabenin de misafir olduu yerlerden çok güzel izler braktlar. Diyarbakrn halk da çok ükür imanl, ibadetine dükün, camilere saygl ve cami hizmetlerinin yannda hayra koan insanlardr. dedi.

MEYDANLARA DOLAR

Diyarbakrda geçmite Hazreti Muhammedi anmak için düzenlenen etkinliklere atfta bulunan Arnç, Her yerde örnek vermiimdir. Özellikle Kutlu Doum haftalar olduklarnda derdim ki, bunun için sizin Diyarbakra gitmeniz lazm. çünkü Diyarbakrda sabah bir haber, ehri dolasa, Peygamberimiz için ikindi namazndan sonra filan yerde toplanacaz deseler, on binlerce Resulullah sevgilisi koarlar meydanlara, Peygambere hürmet için toplanrlar. Bunu baka hiçbir ekilde göremezsiniz. Böyle bir toplant yapmak için bir önceden ilanlar yapmak lazm. Burada bir ses yeter. Resulullah Efendimizin ismi geçtii zaman Peygamberin dostlar, Diyarbakr meydanlarn doldurur. Parti, genç-yal, kadn-erkek fark etmez, hepsi Peygamberimize muhabbetini gösterir. diye konutu.

Kentteki tarihi Ulucaminin büyük mescitlerden biri olduunu belirten Arnç, slam lemi için Paa Camii ve dier yerler de böyledir. Diyarbakrn her karnda bin yl öncesinin, belki daha fazla slama ait mühürleri ve iaretleri vardr. üphesiz son zamanlarda da çok camiler yaplm olabilir ama bu bölgede Kayapnar bölgesinde gerçekten camiye ihtiyaç vard. ifadelerini kulland.

l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr ise sahabeleri ve limleriyle Diyarbakrn asl mayasnn iman olduunu söyledi.

DYARBAKIRIN ASIL MAYASI

Bu tür hayrl ilerin gizli olmas yönünde bir görü olduunu hatrlatan Karabayr, bu görülere kar Mutlaka Allah sizin amellerinizi görecektir, Resulü ve müminler de görecektir. Siz lemlerin Rabbi olan Allaha döndürüleceksiniz ve o da size yaptklarnzdan dolay sizi mükfatlandracak veya cezalandracaktr. ayetini delil olarak sundu.

Karabayr, Hac Ali Elbey amcamz ve onun hayrl evlatlarnn yaptklar bu güzel ameli gördükçe ahitlik ediyoruz. Ruhu ad olsun, makam cennet olsun. Böyle güzel bir sadaka-i cariye braktlar. nallah bu ezanlar onun ruhunu ad eylesin. Bütün insanlar da bilsinler ki, Diyarbakrn esas temeli, esas mayas imandr. Öyle güzel bir cami yaplm ki, caminin altnda hafzlk yapacak kurslarmz var, 4-6 ya Kuran kursumuz var. Buzdolabna kadar düünmüler. Selahaddin-i Eyyubler, Abdurrahman- Aktepeler, Seyday- Tahirler, Seyday- Cezeriler olacana inandmz yeni nesil yetiecek inallah. Biz istiyoruz ki, bu güzel amel örnek olsun. Allah, eer yaracaksanz ite böyle hayrl bir i için yarn diye buyuruyor. dedi.

Cuma namaznn ardndan cami cemaatine tatl ikram edildi.

Ana Sayfaya Git