Diyarbakır sokakları "Beni bul" dizi setleri

Yıllar sonra kentin sokaklarında çekilen dizide Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzellikleri ön plana çıkarılacak. Yapımcı ve yönetmen, dizinin ulusal kanallarda yayınlanması için kolları sıvarken, devam ettirilmesi için de destek bekliyor.

Haberler 01.11.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr sokaklar, yllar sonra dizi setlerine dönütü. Bir grup gencin toplanarak çekmeye balad Beni Bul dizisi ile kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin ekrana tanmas hedefleniyor.

Bölgede terörün kökünün kaznmasnn ardndan Diyarbakrda da kültürel gelimeler hzla ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda toplanan bir grup genç, Diyarbakr sokaklarn film setlerine dönütürdü. Diyarbakrl gençler tarafndan hazrlanan set, kültür ve tarihi ön plana alarak Diyarbakrn tantm için çalma balatt. Bir kadnn geçmiiyle hesaplap intikamn almasn konu edinecek drama ve polisiye tarzndaki dizi için hazrlanan ekip, üç ay süren provalarn tamamlad. Gençlerin, 3 bölüm çekilen dizinin yaynlanmas için ulusal kanallar ile görütüü örenildi.

Sinema ile uraan gençler bir araya geldi

Beni Bul dizisinin yönetmenliini üstelenen Yaar Irmak, amaçlarnn Diyarbakrda sinema ile uraan insanlar bir araya getirip güzel bir i yapmak olduunu söyledi. Irmak, Dicle Üniversitesi güzel sanatlar bölümü mezunuyum, ama sinemaya olan ilgimden dolay hiçbir zaman memurluk yapmadm. 10 yldr bu sektörün içindeyiz, güzel bir proje ile giri yapmak istedik. Biz çok iyi bir yazar arkadala çalyoruz, yazarmz bilinene bir insan ama, ismini vermek istemiyor. Güzel bir proje ile bize geldi, bizde yapmcmz ile bir araya geldik ve ne yapabiliriz noktasnda toplandk ve bu diziye baladk. Biz burada yayoruz, burada birçok yetenekli insan var ama onlara bu alan oluturulmuyor. Bu sektör Diyarbakr veya Güneydou Anadolu Bölgesinde fazla gelikin deil. Bizim asl amacmz burada sinema ile uraan, insanlar bir araya getirip güzel bir i yapmak. Bunun içinde elimizden geleni yapyoruz, salam bir hikayemiz var. Teknik ekipmanlarmz ve ekibimizi güçlendirdikçe, iimiz çok çok daha iyi olacak. lk bölümü izleyen birçok insan mantk hatas olduunu söyleyecek, aslnda onlar mantk hatas deil bilinçli yaplan eksiklikler her bölümde tamamlyoruz dedi.

Suriçi doal bir platform, buralar her bir projeye açk

Beni Bul dizisinin yapmcln üstelenen Feyzi Baran ise bölgenin doal bir platform olduunu dile getirerek birçok projeye açk olduunu söyledi. Baran, Bölge ve Suriçi doal bir platform ve buralar her bir projeye açk. Bir ekilde burann kaderi deimesi gerekiyor, bunlara yönelikte kendi çapmzda deiik yatrmlar yapmaya çalyoruz. Beni Bul dizisi de bunlardan biri. Neden böyle bir eye giritik, çünkü Beni Bul dizisinde 100e yakn arkadamz set arkas ve set önü olmak üzere devasa bir kitle yer alacak. Yani 100 kiinin evine ekmek gidecek, bir yandan da burada kendilerini yetitirecekler. Diyarbakrda bir film sektörü oluturmaya çalyoruz, çok uzun yllardr burada setler kurulmuyor. Bu durum bizi üzen bir eydi, biz bu algy yktk. Batda bir film çektiimiz zaman her ey bir maliyet ama burada burann halk o maliyetleri hafifletiyor. O kadar misafirperver ki, pek fazla herhangi bir maliyetle karlamyorsunuz. Her türlü imkanlarn bize kullandrtmalar bizi artt, baz yerlerde 3 gün misafir ediliyoruz. Dizi tamamen kendi imkanlarmz ile finans ediliyor, yüklü bir kredi çekip te bu diziyi yaptk. 3üncü bölümdeyiz ben ve yönetmen arkadamz baya borca battk, uanda Türkiyenin en çok izlenen ulusal bir kanallaryla görümelerimiz devam ediyor. Muhtemelen olacak, 10 bölüm sürecek buda birinci sezon anlamna geliyor, 2inci sezon ise bulacamz maddi destee bal, maddi destek bulamasak da kesmek zorunda kalacaz. Filmi tamamen Sur ilçesinde geçmesini istiyoruz, buradaki kültürel alan ve tarihi bir ekilde tannsn diye konutu.

Yllar sonra Diyarbakrda set kuruldu

Beni Bul dizisinin barolünü üstlenen Nurin Gezer ise Diyarbakrda yllar sonra set kurulmasnn heyecannn yaadn ifade ederek, bunun Diyarbakr için büyük bir kazanm olduunu söyledi. Gezer, Diyarbakrda Beni Bul dizisinden önce çok az çekimler olmutu, uzun zaman sonrasna Beni Bul dizisi için set kuruldu. Zor artlara ramen dizimize devam ediyoruz, yönetmenimiz ve yapmcmz olmasayd bu dizi bu kadar ilerlemeyecekti. Öncelikle kendi ehrim adna bu dizi olmas çok iyi, set olarak kendi imkanlarmza ramen halada devam ediyoruz. Destek bekliyoruz, hayrls diyoruz eklinde konutu.

Destek gelirse, dizinin devam da gelir

Oyuncu Ömer Kzl da kendi imkanlaryla çektikleri dizinin devamnn gelmesi için destek beklediklerini söyledi. Kzl, Setteyiz, arkadalarla beraber zor artlarda çekiyoruz, çünkü herkesin kendi elinde geldii kadar imkanlar dahilinde bir eyler yapmaya çalyoruz. Diyarbakrn tarihi yerlerinde çektiklerimizle kültürel anlamda çok iyi bir eyler yaptmz düünüyor ve insanlarnda olumlu baktklarn hissediyorum gelen tepkilerden, umarm güzel bir eyler çkacamzdan eminim. Yerel i adamlarndan, valilikten ve belediyeden desteklerini bekliyoruz ifadelerini kulland.

Dizi oyuncularndan Kadir Tun ise seti sinema okulu olarak gördüünü Diyarbakrda sinema adna eitim alamadklarn ifade ederek sinema dalnda Diyarbakra kazanm salanmasn istediini belirtti. Tun, Biz buray sinema okulu olarak görüyoruz, Diyarbakrda sinema okulu olmad için hem eitimimizi alyor hem de canlandryoruz. Eer burada bir sinema okulu açlrsa Diyarbakr için daha iyi noktalara geleceimize inanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git