Diyarbakır'ı tanıtabilmek

Diyarbakır'da Avrupa Kültürel Miras Yılı buluşmalarına dair etkinlikler sona erdi.

Haberler 08.05.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii tarafndan desteklenen ve Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas AB Bilgi Merkezi tarafndan düzenlenen Dünya Uygarln ekillendirmi Kent Diyarbakr: Zerzevan Kalesi, Mithras Tapna ve Avrupa Kültürel Miras Yl etkinlikleri tamamland.

Etkinlikler, Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei ATURJET öncülüünde, Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu, Dicle Üniversitesi, Dünya Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET), Akdeniz Turizm Vakf, Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TURSAB) Diyarbakr BYK, Dünya Seyahat Acentalar Birlii Federasyonu (UFTAA), Diyarbakr Ticaret Borsas ve Karacada Kalknma Ajans gibi, önemli kurumlarn temsilcilerini bir araya getirdi.

KÜLTÜREL MRAS YILI

DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, limiz ve bölgemizin tantmna muazzam katks olacana inandmz bu etkinlikler dizisinde sizleri kadim kentimizde aramzda görmekten büyük memnuniyet duyduumu özellikle belirtmek isterim. Bilindii gibi, 2018 yl, Avrupa Kültürel Miras Yl seçilmitir. Kültürel miras, ortak tarih ve deerlerimiz araclyla bizi birbirine balar. Ayn zamanda kültürel geleneklerimizin zenginlii ve çeitliliini de temsil eder. Kültürel miras yalnzca geçmiten kalan bir miras olarak düünmemek gerekir, zira ilerlememize ve geleceimizi tasarlamamza destek olur. Bugünkü toplantmzn ana gündemi olan Roma mparatorluunun doudaki snr garnizonu olan Zerzevan Kalesi ve Mithras Tapnann tantmn yaparak sahip olduumuz kültürel mirasn bata limiz, Ülkemiz ve Avrupa Birlii hatta tüm Dünya Kültürel Miras envanterine çok önemli katklarda bulunmaktayz dedi.

Diyarbakrda ATURJET önderliinde düzenlenen Dünya Uygarln ekillendirmi Kent Diyarbakr: Zerzevan Kalesi, Mithras Tapna ve Avrupa Kültürel Miras Yl etkinliklerinde, Türkiyenin önemli tarihi ehirlerinden Diyarbakrn dünyaya tantlmas ve kent turizminin Dünyaya açl masaya yatrld.

Ana Sayfaya Git