Diyarbakır'ın şefkat eli!

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından seferberlik başlattı.

Haberler 28.01.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediye Bakanl, Elazda meydana gelen 6.8lik depremin ardndan seferberlik balatt. ki kurum koordineli bir ekilde depremin hemen ardndan Elaza gda ve klk çadr ulatrd.

Merkez üssü Elazn Sivrice ilçesi olan 6.8lik deprem Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki birçok kentte hissedildi. 39 kiinin öldüü bin 500den fazla kiinin yaraland depremin en çok hissedildii Diyarbakrda kurumlar ve vatandalar, Elaza yardm ulatrmak için ilk andan itibaren seferberlik balatt. Bu kapsamda Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun talimatlar ile ilk etapta kente gda ve klk çadr ulatrld. Depremin hemen ardndan Elaza hareket eden Vali Güzelolu, burada vatandalarla bir araya gelip destek oldu.

Kriz merkezi oluturuldu

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bilgi lem Daire Bakanl tarafndan kriz merkezi oluturuldu. Oluturulan kriz merkezinde GSM operatörleri ve internet servis salaycs kurumlar ile görüülerek Diyarbakrda iletiimin aksamamas saland. GSM operatörleri koordine edilerek Diyarbakrdan deprem bölgesine toplamda 28 mobil baz istasyonun sevk edildi. Sosyal medya platformlar üzerinden vatandalarn yaplan yardmlar ve hizmetler ile ilgili bilgilendirilmesi salanarak yanl ve provakatif paylamlara kar bilinçlendirme çalmalar yapld.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl öncelikle depremin olduu ilk saatlerde darda kalan vatandalara scak çorba ve çay ikram gerçekletirdi. Ardndan günlük 3 öün scak yemek çkarlarak depremzedelere datlmtr. Gezici aevi trnda piirilen toplamda 5 bin kiilik çorba, 4 bin 800 kiilik ana yemek, 4 bin 800 kiilik bulgur ve 2 bin 200 kiilik tatl vatandalara ikram edildi.

Gezin yaz kamp aktif hale getirildi

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl Vali Güzelolunun talimatlaryla Gezin yaz kamp, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi yardm koordinasyon merkezine dönütürüldü. Merkezde salk ve UMKE personelleri, güvenlik güçleri, arama kurtarma ekipleri, teknik ekip ve halkmz misafir edildi. Tesisimizde yemekhane aktif edildi. Plaj köyde yaayan vatandalara ve güvenlik güçlerine kahvalt ikram edildi. 100 kiiyi bir arada konaklama, 300 adet stc, 600 battaniye datm ve çay ikram yapld.

Diyarbakr AFAD yardma kotu

Diyarbakr AFAD tarafndan 14 araç, 48 personel, 2 arama köpei ile deprem bölgesine sevk edildi. Gezinde 24 Ocakta enkazda çalld. Diyarbakr ekibi, Elaz merkezde 2 enkazda çalrken, bir enkazda da çalmalara devam ettii kaydedildi. Diyarbakr AFAD tarafndan yine afetzedelere yönelik giyim, stc, battaniye gibi yardmlar afet bölgesine yönlendirilmek üzere kurum tarafndan kabul ediliyor.

Diyarbakrdaki oteller depremzedelere ücretsiz konaklama imkan salad

Karacada Kalknma Ajans, pekyolu Kalknma Ajans ve Dou Anadolu Kalknma Ajans ile irtibatl bir ekilde çalma balatt. Ajans koordinasyonunda Diyarbakr Ticaret Sanayi Odasndan temin edilen 500 battaniye Kzlay araclyla Sivrice Kaymakamlna teslim edildi. Diyarbakr Otelciler Derneinin de giriimi ile kentteki tüm otellerin depremzedelere ücretsiz konaklama hizmeti vermesi saland. Güneydou Tekstilci ve nsanlar Dernei üyeleri, ürettikleri tüm ürünleri Kzlaya brakt.

çocuklara psikolojik destek salanyor

çevre ve ehircilik Diyarbakr l Müdürlüü, 3 gündür 100ü teknik personel toplam da 130 personel ile Diyarbakr merkez dahil tüm ilçe merkezleri ve köylerimizde ön hasar tespit çalmalar yürüttü.

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafndan çevre illerden bakm ekipleri ve karasal mobil araçlar bölgeye sevk edildi.

Milli Eitim Temel Eitim Müdürlüü ile hazrlanan oyun sandklar ve takvim Elazdaki çocuklar için yola çkt. Dört merkez ilçedeki RAM müdürleri, psikolog ve rehberlik servisleri çocuklara travma ve psikolojik destek vermeye balad.

Diyarbakr Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü, deprem sonras 6 meslek elemanndan oluan psikososyal destek ekibi ve 2 oför ile Elaza deprem bölgesine hareket etti.

Ana Sayfaya Git