Diyarbakır'ın 'Dilek annesi' yine görevde

Yerel seçimlerde Diyarbakır merkezin tek kadın muhtarı olarak ipi göğüsleyen Dilek Demir, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor

Haberler 09.05.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapt çalmalar sayesinde mahallesinde Dilek anne olarak anlan Dilek Demir, yerel seçimlerde 2nci kez ipi göüsledi. Diyarbakr merkezin tek kadn muhtar olan Dilek anne sadece görev yapt Muradiye Mahallesine deil, dier mahallelerin de sorunlarna koarak yardm eli uzatyor.

Diyarbakrl 47 yandaki 4 çocuk annesi Dilek Demir, 2014 yerel seçimlerinde çevresinin ve ailesinin srar üzerine Muradiye Mahallesi muhtar aday oldu. 6 erkekle yart dönemde, propaganda srasnda resimleri yrtlan, fotoraflarna byk çizilen Dilek Demir, bütün zorluklara göüs gererek en yakn rakibine 200 oy fark atarak Muradiye Mahallesi muhtarlna seçildi. 2014 ylndan 2019 ylna kadar birçok baarl projeye imza atan Demir, bu süreçte mahallenin Dilek annesi haline geldi. Ünü tüm Diyarbakr saran Demir, 31 Mart yerel seçimlerinde de aday oldu. Bu sefer 5 rakibe kar seçime hazrlanan Demir, oy kullanan 2 bin 500 seçmenden bin 400ünün oyunu alarak yeniden muhtar seçilip Diyarbakr merkezin tek kadn muhtar oldu.

Muhtar yok, anne var

Mahallede kendisine muhtar denilmediini herkes tarafndan anne olarak anldn belirten Dilek Demir, Diyarbakr merkezin tek kadn muhtar olduunu söyledi. Demir, Diyarbakrn Balar ilçesi Muradiye Mahallesi muhtar olarak ikinci dönemimize baladk. Diyarbakr merkezde tek kadn muhtar olarak görevimize baladk. Dilek muhtar deil, Dilek anne Diyarbakrn muhtar oldu. Dilek anne 5 ylda yoksullara yardm dernei açt. Gerçekten Balarn olsun, Diyarbakrn olsun çok yoksul insan var, yardma muhtaç çok insan var. Bunun içinde ben elimden geldii kadar ne yapabildiysek yaptm. Yaptklarmn da üzerine koyarak çalmalarm geniletmek istiyorum. Bunun için de Dileim Yoksullara Yardm Dernei kurdum. Dernein bakanln da yapyorum. Vatandalardan destek aldkça biz de onlara ulayoruz. Engelli sandalyesi olur, gda yardm olur, ev eyas olur, giysi yardm olur. Genel olarak yani ne yardm olursa hepsine ihtiyacmz var. Bu sadece bizim mahalle deil, defterimizde Diyarbakrdaki yardma muhtaç insanlarn ismi yazl. Dilek anne olduumuz için tekrar seçildik, yine Dilek anne olarak göreve devam. Ben mutluyum tekrar seçildiime ama nasl mutluyum, niye mutluyum mahallem adna mutluyum. Bu insanlar adna mutluyum, Dilek anne kazanmad, onlar kazand aslnda. Dilek anne onlarn evinden biri, ailesinden biri oldu. Ba aryan, dii aryan, yardm olmayan, çocuunun staj olmayan aklnza ne geliyorsa. Bir annenin yapabilecei her eye Dilek anne olarak yetiiyorum. 5 bin 32 seçmenimiz var. Seçime gelen seçmen says 2 bin 500, bunun bin 400 oyunu biz aldk. Dieri de dört rakip arasnda paylald dedi.

Ana Sayfaya Git