Diyarbakır'ın Fethi yarın!

Diyarbakır fethinin 1380'inci yıldönümü münasebetiyle Kur'an Nesli Platformu ve Sahabe-Der'in ortak organizasyonu ile cumartesi günü fetih programı düzenlenecek.

Haberler 24.05.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

slam ordular tarafndan Diyarbakr fethinin 1380inci yldönümü münasebetiyle Kuran Nesli Platformu ve Sahabe-Derin ortak organizasyonun yansra, Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr ubesi de, 25 Mays Cumartesi günü Diyarbakrn fethini çeitli etkinliklerle kutlayacak.

AGDNN ETKNLKLER

Diyarbakrn merkez Sur ilçesi Hz. Süleyman Cami önünde düzenlenen basn açklamasna AGD Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin ile dernek üyeleri katld. Programa ilikin basn açklamasn okuyan Ergin, Diyarbakrn Mekkenin fethinin üzerinden on yl geçmeden slam topra olduunu söyledi. Ergin, Diyarbakr, Hazreti Ömer döneminde, yaz bin Ganem komutasndaki slam ordusu tarafndan fethedilmitir. Bizans yönetiminde bulunan ve zulümle yönetilen ehir, sahabelerce be aylk kuatmann ardndan barçl bir yolla 27 Mays 639da slam topra haline gelmi ve böylece tarih boyu huzur, bar ve kardelik beldesi olmutur, fetih igal deildir dedi.

SLAM CORAFYASI

Diyarbakrn slam corafyasnn göz bebei bir ehir olduunu hatrlatan Ergin, öyle devam etti:

Diyarbakrn fethindeki inanç, Eyüp el-Ensariyi stanbul surlar önüne tayan, Selahaddin Eyyubiye Kudüsü Haçllarn elinden geri alma gayretini veren, stanbulun fethi akn veren ve çanakkale direniini salayan inançtr. Kudüs, Mekke, am, Badat, Tahran, Diyarbakr, stanbul ve Saraybosna slam kardelii ile birbirine balanmtr. Renkler, rklar ve diller bu kardelie bereket katmtr. Ayn sofralarda oturulmu, ayn ekmek paylalm, ayn bayramlar kutlanlmtr. Düünlerin sevinci, cenazelerin hüznü birlikte yaanlmtr. Emperyalist ülkeler tarafndan slam corafyas, aralara çizilen yapay snrlarla birbirlerinden koparlmaya çallmtr. Mensubu olduumuz milli görü fikriyat, öteden beri slam corafyasnn bütünlüünü savunmutur.

SLAM KARDEL

Bizler, hangi renkten ve rktan olursa olsun bütün Müslümanlarn karde olduunu seslendiriyoruz. Anadolu Gençlik Dernei mensuplar olarak, slam kardeliinin gereini yapmann gayretindeyiz. Biz inanyoruz. Saraybosna, stanbul, Diyarbakr, Tahran, Badat, am, Kudüs ve Mekke ehirleri birbirinden kopartlamaz. Bu ayrlk geçicidir ve Endonezyadan Fasa slam Birlii çok yakn bir zamanda gerçekleecektir. Fethinin 1380. yl dönümünde bu mübarek beldeyi fethedip, slam beldesi olarak bizlere emanet eden ve Diyarbakrmzda metfun bulunan sahabeleri rahmetle ve minnetle anyor ve sahabe ahlak ve yaantsn elde etmeyi Rabbimizden diliyoruz. Diyarbakrmz aslnda peygamberler ve sahabeler ehridir, bu yönüyle bilinen ve anlan bir ehir haline gelmesini Rabbimizden diliyoruz. Bu balamda Anadolu Gençlik Dernei olarak 25 Mays Cumartesi günü saat 16.00da uan içerisinde bulunduumuz Hz. Süleyman Cami park alannda düzenleyeceimiz Diyarbakrn fethi programna tüm halkmz davetlidir diye konutu.

KURAN NESL PLATFORMU

Her yl farkl organizasyonlar ile Diyarbakrn fethini kutlayan Kuran Nesli Platformu, bu yl Merkez Yeniehir lçesi Sümer Parknda teravih namaz sonras Peygamberler ve Sahabeler ehri Diyarbakrn Fethi ve Kuran Ziyafeti temasyla program düzenleyecek.

Düzenlenecek olan program ile ilgili bilgi veren Kuran Nesli Platformu yetkililerinden Mehmet erif Kaçan, Programmz Diyarbakr fethinin 1380inci yl münasebetiyle gerçekletiriyoruz. Allah izin verirse program, cumartesi günü teravih namazndan sonra Sümer Parkta olacaktr. Bütün halkmz kadn-erkek yal-genç herkesi oraya davet ediyoruz. dedi.

KURDAN ZYAFETLER

Etkinliin amacna ilikin açklamalarda bulunan Kaçan, Diyarbakrn Müslümanlarca fethinin 1380ninci ylndayz. Aslnda bizler Diyarbakr fethinden bahsediyorsak, imann, vahyin, Allahn nurunun memleketimize gelmesinden bahsediyoruz. Dolaysyla bu bizim, halkmz ve geleceimiz için çok önemli bir yl dönümüdür. Bizde bu sebeple imann bu topraklara giri yapt o tarihi her sene hem hatrlamak hem de hatrlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için program gerçekletiriyorsunuz. nallah bu sene de gerçekletireceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git