Diyarbakır'ın saklı cenneti: Taşköprü

Silvan, Kulp, Hazro ilçeleri arasında bulunan Taşköprü, manzarası ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Haberler 20.07.2019 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan, Kulp, Hazro ilçeleri arasnda bulunan ve ismini bulunduu köyden alan Taköprü, manzaras ile görenleri kendine hayran brakyor. elalesi ve suyu ile cenneti andran bölge, ziyaretçilerini bekliyor. Silvan, Kulp, Hazro ilçeleri üçgeninde bulunan ve adn bulunduu Taköprü köyünden alan, halkn Geleye Goderne olarak adlandrd bölge çevredeki vatandalarn en gözde mekan haline geldi. Esiz güzellii ile Akdeniz ve Ege kanyonlarn andran Taköprü, doal manzaras ile görenleri kendisine hayran brakyor. Dalarn arasnda cennetten bir köeyi andran bölgeye gelen vatandalar, piknik yapp yüzüyor. Bölgeye gelip esiz manzarann tadn çkaran vatandalar, alann çevre düzenlemesinin yaplarak dünyaya tantlmasn istiyor. Akarsuyun doal yapsnn hayranlk uyandrdn belirten vatandalar, yetkililerin çok bilinmeyen Taköprünün tantmn yaparak yerli ve yabac turistlerin bölgeye gelmesini istiyor.

BURASI DYARBAKIRIN EN GÜZEL YER

Ailesiyle piknik için Taköprüye gelen 13 yandaki Sami Yusuf Bayram, sabah geldiklerinde alann çöple dolu olduunu söyledi. çöpleri topladktan sonra yüzmeye baladklarn belirten Bayram, Bence buray korumaya almalar lazm. çünkü geldiimizde acayip ekilde çöp ve deterjan kokusu geliyordu. Buras güzel bir yer, koruma altna almalar lazm. Yurt dndan da turistlerin gelmesi lazm, çünkü çok güzel bir yer. Diyarbakrn en güzel yeri olabilir. Buraya geldiimizde kötü bir eyle karlamadk. Gayet güzel bir ekilde pikniimizi yapp gideceiz dedi.

TUR OPERATÖRLER BURAYA SEFER YAPMALI

Piknik yapp, suya girmek için Taköprüye gelen Fahri Topal ise, Kulpun slam köyünde yaadn ifade ederek, her hafta sonu Taköprüye geldiini söyledi. Topal, Hafta sonu bölgede yer bulunmuyor. Memleketimiz güzeldir, seviyoruz, hiçbir sknt da yok. Hiçbir olay yok. Yetkililer memleketimize sahip çksn, park düzenlemesi yapsnlar. Yollardan gelemiyoruz, yukardan geliyoruz aaya kadar arabann frenleri tutmuyor, hep rampa. Bütün turizm irketlerine sesleniyorum, buralara da sefer yapsnlar. Memleketimiz güzeldir, sahip çkalm memleketimize. Onlarndr buralar. Buray brakp batya kaçmlar. Ne iiniz var batda, buraya gelin diye konutu. Ailesiyle birlikte suyun ve pikniin tadn çkartan Kandil Nurin Topal da, Ho bir yer, sonuçta bizim memleketimiz, doal ortam. Sürekli olarak ylda mutlaka 3, 4 defa geldiimiz bir yer. Buras ho, tatili burada geçirmeyi düünüyorum. Batya gitmektense buras daha güzel eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git