Diyarbakır'ın tarihi yapılarını tuvale yansıtıyorlar

Görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesi bünyesinde düzenlenen kursta eğitim alan öğrenciler, "Kültürüm Tuvalimde" projesi kapsamında kentin tarihi yapılarını kara kalem çalışmasıyla tuvale aktaracak.

Haberler 02.08.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesince düzenlenen resim kursunda eitim alan kursiyerler, kentin tarihi yaplarn kara kalemle resmedecek.

Kayapnar Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen kurslarda, güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin resim bölümlerinin yetenek snavlarna hazrlanan örenciler, Kültürüm Tuvalimde projesi kapsamnda kentin tarihi yaplarn kara kalem çalmasyla tuvale aktaryor.

Proje kapsamnda eitmenleri gözetiminde çalmalara balayan örenciler, ilk olarak tarihi On Gözlü Köprüyü resmetti.

Belediye Bakan Yardmcs Mustafa çelik, gazetecilere yapt açklamada, belediye bünyesindeki merkezde düzenlenen kurslarda 5 bin örencinin eitim aldn söyledi.

Merkezde özel yeterek snavlar için de kurs düzenlediklerini belirten çelik, öyle devam etti:

Hedefimiz, üniversitelerin ve güzel sanatlar liselerinin snavlarna hazrlanan örencilerin baarl olmalarn salamak. Bununla birlikte tarihi, kültürel ve turistik yerlerimizi hem gençlerimize tantmak hem de resmetmelerini salamak ve bu resimleri çeitli sergilerde kullanmak. Amacmz, Diyarbakrda, tarih, kültür ve sanatla gündem oluturmak.

Resim öretmeni Özgür Yeil de 110 örencinin 6 aydr eitim aldn söyledi.

Kursiyerlerin 20ye yakn üniversitede yetenek snavna gireceini dile getiren Yeil, Amacmz, hem tarihi mekanlarmz örencilerimize tantmak hem de onlar resmetmek, bu resmettiklerimizi de insanlarmza sunmak. Sadece On Gözlü Köprüyü resmetmekle kalmayacaz. Ulu Cami, Dört Ayakl Minare ve Sur ilçesindeki dier tarihi mekanlar da çizeceiz. dedi.

Yeil, örencilerin kara kalem çalmas olarak çizdii tarihi yap resimlerini kültür merkezi salonunda sergilemeyi planladklarn da sözlerine ekledi.

Kursiyerden Gülçin Ikta da üniversiteye hazrlk için gittii kursta, model arlkl çaltklarn belirtti. Daha önce birçok kursa gittiini fakat sadece kültür merkezindeki kurstan çok memnun kaldn anlatan Ikta, belediyeye desteinden dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git