Diyarbakır'a Deniz mi Geldi

Diyarbakır'da yağmur alt geçidi göle çevirdi, 3 araç mahsur kaldı. Balık adamlar botla alt geçidi kontrol etti.

Haberler 04.05.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, ölen saatlerinde etkili olan sanak yamur nedeniyle Diyarbakr- anlurfa karayolundaki bir köprülü kavan alt göle dönütü. Alt geçitte sular içinde mahsur kalan 3 araçta bulunanlar kendi imkanlar ile kurtulurken, araçlarn çkarlmas için itfaiye ve karayollar ekipleri gün boyu çalma yapt.

YAMUR ETKSYLE

Diyarbakr kent merkezinde öleden sonra etkili olan sanak yamur, özellikle Diyarbakr- anlurfa karayolunda yaam olumsuz etkiledi. Sanak ya nedeniyle söz konusu karayolu üzerinde bulunan Doum Hastanesi köprülü kavan alt geçidi su ile dolup göle dönüünce seyir halinde olan bir minübüs ile 2 özel otomobil mahsur kald.

ADETA DENZ GB

Sürücü Ahmet Sever, aniden bastran yala alt geçidin ksa sürede suyla dolduunu, bunun üzerine arac terk ettiini belirterek, ayn yerde mahsur kalan bir baka aracn kadn sürücüsüne de yardm ederek çkmasn saladn söyledi.

Üç ARAç MAHSUR

Görgü tanklarnn ifadesine göre 3 araçta bulunanlar kendi imkanlar ile araçtan çkarken, polis ve itfaiyeye haber verildi. Alt geçit trafie kapatlrken, çok sayda itfaiye ekibi ve ambulans bölgeye gönderildi. Belediyeden gelen itfaiye ekipleri bot ile alt geçidin altna girerek araçlarn içinde kimse olup olmadna bakt, ancak araçtakilerin daha önce çktklar belirtildi. Alt geçidin altnda suda kalan 3 aracn kurtarlmas için çalmalar yürütüldü.

MAHSUR KALANLAR

Kavakta oluan gölette arac kalan Latif Alar, su seviyesinin bata az olduunu ve aracn istop etmesi nedeniyle terk ettiini belirtti. Alar, Araçla geliyordum su seviyesi azd. Seviye lastiklere kadard, aracmla kurtaracam düündüm. lerleyince aracm istop etti. çaltrmaya çaltm ama olmad. Ardndan arac terk ettim. Terk ettiim srada bir bayan sürücü de burada mahsur kalm ve oka girmiti. Aracna binerek kendisini kurtardk. Daha sonra su seviyesi yükseldi aracm bu ekilde kald dedi. Aracmn mahsur kalmasnn ardndan polisi aradn söyleyen Alar, Ardndan itfaiye ve su alt arama ekibi geldi. Ekiplere arabalarda kimsenin olmadn söyledik. Onlar tedbire binaen arabalarn içini kimsenin olup olmadn belirlemek için kontrol ettiler. lk defa böyle bir ey ile karlayoruz. Bunun nedeni gider ebekesinin yetersizliidir. ifadelerini kulland. Öte yandan söz konusu araçlardan birinin Diyarbakr Halk Salk Müdürlüünü A Tama Arac olduu belirlendi.

Öte yandan Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada, il genelinde gök gürültülü saanak yan yer yer etkisini artraca uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git