Diyarbakır'da anız yangınlarını önleme toplantısı yapıldı

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce, anız yangınlarını önleme toplantısı yapıldı.

Haberler 05.07.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2019 yl anz yangnlarn önleme çalmalar kapsamnda Tarm ve Orman l Müdürlüü ve l çevre ve ehircilik Müdürlüünce müdürler düzeyinde bir araya gelinerek anz yangnlar ile etkin bir mücadele için gerekli deerlendirmeler ve planlamalar yapld. Yine bu kapsamda il ve ilçe müdürlüklerinde görevli anz ekiplerini oluturan personellere yönelik eitim ve bilgilendirme toplants yapld. Eitime 16 ilçe müdürlüünden 74 personel katlrken, eitimde hububat ekiliinin oldukça fazla olduu Diyarbakrda özellikle buday, arpa ve msr anzlarnn yaklmasn engelleyici tedbirler ile sürecin eitim ve cezai müeyyide boyutlar dile getirilip, karlalan sorunlar ve çözüm yollar hakknda bilgi alveriinde bulunuldu.

Eitimde Tarm ve Orman l Müdür Yardmcs Mustafa Korkutan ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürü Sedat Bayar birer konuma yaparak sorular cevaplad.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürlüü personelleri Abdulhalim Ezgin ve Serhat Tantekin de toplantya katlan anz yangn personellerine birer sunum gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git