Diyarbakır’da dereceye giren bin 172 sporcuya ödülleri verildi

Diyarbakır’da il genelinde gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye giren bin 172 sporcuya kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Haberler 14.02.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Faaliyetleri Dairesi Bakanlnn 2017-2018 Eitim-Öretim yl Okul Sporlar Faaliyet Program kapsamnda birinci dönem itibari ile Diyarbakrda 8 bran ve 15 kategoride gerçekletirilen mahalli müsabakalar sonucunda dereceye giren 118 okuldan bin 172 sporcuya ödülleri törenle verildi. Yeniehir ilçesinde bulunan Seyrantepe Spor Salonunda gerçekletirilen törene l Valisi Hasan Basri Güzelolu, Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, l Milli Eitim Müdürü Arslan, kurum ve kurulularn temsilcileri ve örencilerin katld.

BN 172 SPORCUYA ÖDÜL

Zeytin Dal Harekatnda ehit olan askerler için sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan balayan törende bir konuma yapan Vali Güzelolu, son 6 ayda özellikle eitim alannda çok güzel gelimelere tanklk ettiklerini belirterek, Bundan ayrca bir mutluluk duyuyorum. Görev süremizin balad gün ifade ettiimiz gibi eitim en temel önceliimiz ve hizmet alanmz. çocuklarmz eitimde öz güvenli, bilgili, kiilikli, deerlerine bal ve onlar tayacak ekilde yetitirmek hepimizin ortak sorumluluu. Diyarbakrda okullarn bu anlamda sadece eitim veren deil deerler eitimi ile buluan, çocuklarmza kültür, sanat ve spor etkinliklerinin alt yapsn da hazrlayan eitim kurumlar olmas temel hedefimiz. Göreve baladmzda çok yetersiz olan, kabul edilmesi mümkün olmayan, Diyarbakr için de sürdürülmesi de mümkün olmayan eksiklikleri okul spor kulübü kavram noktasnda da ve sporla buluan çocuklarmz noktasnda da çok daha iyi bir yere getirdik dedi.

100 OKUL SPOR KULÜBÜ

Diyarbakrda says 10un altnda olan okul spor kulüplerinin birinci yaryl sonunda 45e yaklatn aktaran Vali Güzelolu, unlar kaydetti: kinci yaryl sonu hedefimiz Diyarbakrda okul spor kulübü saysn 100e çkarmaktr. Öte yandan okul spor kulüplerinde sporla uraan çocuklarmzla da bugün 30 binlere ulatk. l genelinde lisanl sporcu saymzda da yüzde yüz bir art gerçekletirdik. çünkü biz inanyoruz ki spor insan beynen ve bedenen yetitiren, özgüven kazandran hayata bal ve hayatta baarl klan bir alandr. Mutluluk veren ve mutlu eden bir uratr. Hayatn her alannda olduu gibi okul çanda ve döneminde de örencilerimizin sporla bulumasn salamak bu noktada devlet olarak temel hedefimizdir. Biz inanyor ve biliyoruz ki bu çocuklarmzn içinde, gelecein dünya ve Avrupa ampiyonlar, gelecei zirveye çkan, gururla bayramz göndere çekecek ve stiklal Marmz dünyaya dinletecek çok baarl çocuklarmz var. Bunun için bütün gücümüzle çalyoruz.

Yaplan konumalarn ardndan dereceye giren sporculara kupa, madalya ve baar belgeleri verildi.

Ana Sayfaya Git