Diyarbakır’da doktora şiddet kınandı

Diyarbakır’da, geçtiğimiz gün 10 hasta yakınının saldırısına maruz kalıp darp edilen doktora şiddet olayı protesto edildi.

Haberler 14.08.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda doktorlar, Dicle Üniversitesi acil servisinde görevliyken 10 hasta yakn tarafndan darp edilen Dr. Ahmet Azizolu için bir araya geldi. Dicle Üniversitesi acil servisi önünde toplanan doktorlar, ellerindeki dövizlerle salk çalanlarna yönelik iddet olaylarn knad.

Toplanan grup adna açklama yapan Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Asistan Birlii üyesi Dr. Mustafa Mesut Kaya, 11 Austosta Dicle Üniversitesi acil servisinde görevli olan Dr. Ahmet Azizolunun 10 hasta yaknnn saldrsna uradn ve feci ekilde darp edildiini söyledi. Dr. Kaya, Arkadamzn bu saldrda gözlüü ve burnu krlm, ayaklarnda incinmeler yaanmtr. Meslektamza yaplan bu saldry knyoruz. 20 gün önce Harran Üniversitesinde kafasnda kaldrm ta krlan Bahadr arkadamz, Ümraniye Eitim Aratrma Hastanesinde darp edilen Aytekin hocamz, 10 gün önce Aydnda bçaklanan Dr. Yunus Emre Baba, Elazda 2 gün önce youn bakmn kapsn kran kiiler tarafndan saldrya urayan Dr. smail Polat ve son olarak Dicle Üniversitesi acil servisinden arkadamz Dr. Ahmet Azizolu, sadece son 20 gün içerisinde bu arkadalarmz salkta iddet ile ilgili ciddi anlamda yaralandlar, bazlar günlerce youn bakmda kald dedi.

Ölmek istemiyoruz

Salk uralarnda her gün ortalama 30 iddet vakasnn yaandna dikkat çeken Dr. Kaya, öyle devam etti:

Hastaneler, özellikle acil servisler, her an bir arkadamz daha kaybedebileceimiz bir kaos ortamna dönümütür. Bizler yaatmaya çalrken yaamlarmzdan olmak istemiyoruz. Bu kadar açk ekilde gelen iddet dalgasnda bir arkadamz daha kaybetmek istemiyoruz. Hastalara yeteri kadar zaman ayrmak ve güvenli ortamlarda çalmak istiyoruz. Türk Tabipleri Birliinin dile getirdii salkta iddeti önleme yasasnn bir an önce çkarlarak iddet uygulayanlarn bir an önce hapis cezas almalar salanmaldr. Ölmek istemiyoruz, yaralanmak, hakaretlere maruz kalmak istemiyoruz, bu artlarda çalmak istemiyoruz. Salkta iddetin önlenebileceini hekim hasta ilikisinin norma hale dönebileceini biliyoruz. Bata hekim arkadamza ve tüm salk emekçilerine geçmi olsun diyoruz.

Ana Sayfaya Git