Diyarbakır'da KBRN tatbikatı

Diyarbakır'da "Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler" tatbikatı düzenlendi.

Haberler 13.04.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl ve l Salk Müdürlüü ibirliiyle Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler (KBRN) tatbikat gerçekletirildi.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ek binas bahçesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gerei, svlatrlm klor varilleri ile yüklü kamyonun kaza yapmas sonucu çevreye saçlan varillerden gaz sznts meydana geldi. Yerde bir yaralnn yattn gören vatandalarn haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri gazdan etkilendi.

KMYASAL TATBKAT YAPILDI

Olay gören ambulans oförünün durumu bildirmesiyle 112 komuta merkezi tarafndan KBRN üphesiyle olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE ekipleri ile kolluk kuvvetleri sevk edildi.

Tatbikatta, özel kyafetleriyle kaza yerine gelen AFAD ekiplerince, keif tespit, yaralya ilk müdahale, kazazedelerin kurulan özel çadrlarda temizlenmesi, numune alma, hastaneye sevk, hastane acil servisinde müdahale ile gazdan etkilenip kendi imkanlaryla hastaneye ulaanlara müdahale, itfaiye ekiplerinin olay yerini temizlemesi ve ambulanslarn ykanma ilemleri detayl bir ekilde yapld.

Tatbikatta, l Salk Müdürlüü Acil Salk Hizmetleri Bakanl Afet Birimi, Kamu Hastane Hizmetleri Bakanl, AFAD, UMKE, Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlndan 11 araç ile 88 personel görev ald.

Ana Sayfaya Git