Diyarbakır'da leopar yavruları görüldü

Diyarbakır'ın Çınar ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan Karabudak (Sıpyag) köyünde vatandaşlar tarafından leopar görüldüğü iddia edildi.

Haberler 19.04.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçe merkezine yaklak 20 kilometre uzaklkta yer alan Karabudak (Spyag) köyünde vatandalar tarafndan leopar görüldüü iddia edildi.

Görgü tanklarndan Abdülkadir Kzltoprak, LKHAya yapt açklamada, kardeinin koyunlar otlatmak için tarlalarnn yanna gittiini ve o esnada yeillikler içerisinde bir yuvada 3 yavru leopar gördüünü aktard.

Kzltoprak, Eline alp biraz sevdikten sonra, fotoraf çekip yerine brakyor. Bir sonraki gün çobanlar annelerinin gelip yavrular azna alp götürdüünü görüyor. Koyun gibi büyük, kahverengisi bir hayvan olduunu söyledi çobanlar. Bunun üzerine önce jandarmaya haber verdik, daha sonra Doa Koruma Kurumuna haber verdik. Gelip aramaya baladlar. ifadelerini kulland.

Yetkililer, yavrularn leopara ait olduunu teyit etti

Köylülerin, Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüü yetkililerinin köyde yaptklar arama sonucu herhangi bir ey bulamadklar ancak fotoraflardaki yavrularn leopara ait olduklarn teyit ettikleri örenildi. Yetkililerin, bölgede tekrar bir inceleme yapacaklar belirtildi.

6 yl önce de leopar görülmütü

Hatrlanaca üzere 3 Kasm 2013 ylnda çnar ilçe merkezine yaklak 11 kilometre uzaklktaki Solmaz (Nive) köyünde koyunlarn güden Kasm Kaplan adl çoban, leoparn saldrsna uram, pençeleri ile çoban yaralayan leopar bir vatanda tarafndan tüfekle vurularak öldürülmütü.

çnarda köylüler leoparn saldrsna urad

Daha önce leopar görülen mahalle olan Solmaz köyü ile Karabudak köyü arasndaki uzaklk ise yaklak 8 kilometre.

Ana Sayfaya Git