Diyarbakır'da Necip Fazıl'ı anlama etkinliği

Diyarbakır’da Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından, 'Edebi yönüyle Necip Fazıl’ı anlama ve ana taşıma' etkinliği gerçekleştirildi.

Haberler 26.04.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen etkinlie Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Faysal Taçer, Dicle Üniversitesi öretim üyesi Doç. Dr. Kamuran Eronat, Mardin Artuklu Üniversitesi öretim üyesi Prof. Dr. Beyhan Kanter, Necip Fazl Ksakürek Anadolu Lisesi Müdürü Basri eker, öretmenler ve örenciler katld.

NECP FAZIL KISAKÜREK

Programn açl konumas yapan l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Faysal Taçer, okula Necip Fazl Ksakürek isminin verilmesiyle kalnmad, heyecan, ruhu ve dinamizminin de okula yerletiini söyledi. Doç. Dr. Taçer, Üstad bu günlere tayan nedir veya bu salonda üzerinden on yllar geçmesine ramen onu konumamza vesile klan nedir ona biraz deinmemiz lazm. imdi biliyorsunuz edebiyatçlarda, airlerde, yazarlarda düünürlerde kendi çalarnn tandrlar. Bu tanklk sfat onlara vicdani bir tanklkla birlikte büyük bir gözlem yetenei de verir ve o tanklk ettikleri çan olaylarna kar son derece duyarl olurlar. Duyarl hareket ederler, kalemle kat onlarn en büyük silah. Sonra ki nesillere braktklar yegane miras o çan ötesine uzanan fikirleriyle k olmaya çalrlar. Üstad onlardan biri elbette.

FKRLERN BULUTUU

Fikirleriyle bu günümüze k tutmu, yaad dönemin zorluklaryla ba ederken ve analiz ederken büyük aclardan geçerek bu izi brakabilmi hepimize. imdi sevgili çocuklar bu kentinde pek ala çok deerli, kymetli, yazarlar, edebiyatçlar airleri çkm. Gelecein yazarlar ve edebiyatçlar sizlerin arasndan çkacak. Üstadn izinden giderek ve daha baka dokunularla belki kendinize özgü bambaka bir yol ve klavuz seçerek ama sonuçta topluma örnek olabilecek, topluma k olabilecek bu salondan çkacak. Ben buna yürekten inanyorum dedi.

Etkinlik, iir dinletisi ve tiyatro gösterisi sonras düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git