Diyarbakır'da polise saldırıya kınama

DİYARBAKIR'da AK Parti il binası önünde nöbet tutan polislere yönelik dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısı, dün İl Başkanı Muhammet Akar'ın yaptığı bir basın açıklaması ile kınandı.

Haberler 08.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 08.12.2016 - 09:20

AK Parti Diyarbakr Bakanl yaknnda nöbet tutan polislere yönelik önceki gün akam düzenlenen bombal saldr, AK Partililer tarafndan yaplan basn açklamas ile knand. lçe bakanlar, meclis üyelerinin katld toplantda konuan l Bakan Muhammet Akar, parti binalarnn son bir yl içerisinde defalarca saldrya uradn ifade ederek, unlar söyledi:

SALDIRI KINANDI

Dün(Önceki) akam saatlerinde il binamz korumakla görevli olan polis memuru arkadalara yönelik saldry knamak için buradayz. Yaklak 1 ay önce Balar ilçesindeki polis merkezine düzenlenen bombal saldrnn etkisiyle parti binamzn ön tarafnda çökme meydana geldi. Birçok evde hasar olduu gibi bizde de hasar olmu durumda maalesef. AK Karti il tekilatmz bir sene içerisinde galiba 6-7nci kez saldrya urad. Bu gerçekten artk Diyarbakrllar da, herkesi de ciddi ekilde tepkiye sevk eden, terörü de knamay gerektiren bir mesele. Birileri buraya bomba atarak, terör örgütleri bomba atarak bizim evkimizi kracan zannediyor. Biz buradayz, bu tekilatlarmzla, kadn kollar ve gençlik kollaryla buradayz. Bu tür saldrlar, bu tür terör hadiseleri bizim ne evkimizi krar, nede bizi korkutabilir. Biz her günden çok daha fazla azim ve karallkla yolumuzda yürümeye devam edeceiz. Her gün sahadayz, sahada olmaya, halka gerçekleri anlatmaya devam edeceiz. Milletimizi halkmz dinlemeye ve sorunlarn çözmek için kulak kabartmaya da devam edeceiz. Bizi bu kararl tutumdan kimsede alkoyamaz, yldramaz.

SORUNLARIN çÖZÜMÜ

Diyarbakrda önemli sorunlarn olduunu ve bu sorunlarn çözümü konusunda çalma içerisinde olduklarn anlatan Akar, Özellikle yerel yönetimler konusunda birikmi çok sayda sorun var. Biz bu sorunlarn çözümü konusunda terör maduru olan yurttalarmzn çözümü konusunda halkmzla çok daha beraber olacaz. Camide, darda, kahvehanede, sokakta dan banda her yerde beraber olacaz. Bunun talimatn dün gece bütün arkadalara verdik. Bu Diyarbakr hepimizin evi yuvas, aileleri tehdit eden uyuturucuyla mücadele meselesi bunu çok temel bir mesele olarak bunu biz önümüze koyduk. Gerek hükümet olarak gerekse yerel yönetimler olarak herkesin STKlarla birlikte, halkmzla beraber yürümesi lazm. Halkmzla kucaklaarak dinleyerek bu meseleleri çözmeye çalyoruz, ite bu birilerini rahatsz ediyor. Biz Diyarbakr halknn hizmetindeyiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git