Diyarbakır’da renk cümbüşü

Her mevsim farklı güzelliklere ev sahipliği yapan Diyarbakır’da yaprakların oluşturduğu renk cümbüşü kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Haberler 10.12.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sonbahar aylarnn geride kald bu günlerde Diyarbakrn UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi Hevsel Bahçelerinde oluan renk cümbüü fotorafçlar kendisine hayran brakt. Diyarbakr surlar, Dicle Nehri ve On Gözlü Köprü etrafnda oluan görüntüler fotoraf merakllar tarafndan karelendi.

RENK CÜMBÜÜ

Fotono21 Fotoraf Dernei Bakan Mehmet Klçolu, alternatifsiz rotalara sahip bir kentin fotorafçlar olmaktan dolay mutlu olduklarn söyledi. Klçolu, ehirlerinin en güzelini sorarsanz herkes kendi ehrini söyler fakat herkesin görmesi gereken yerler sralanrken iler deiir. Listenin bana her ne kadar popüler isimler gelse bile gezginler ve fotorafçlar için rotalar hep farkldr. Kefedilmemi alanlar, huzur veren mekanlar, tarihin izleri kültürel miraslar ve doa harikalar öncelik listesinin dedir.

HEVSEL BAHçELER

u an bulunduumuz Gazi kökü de UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri ve Diyarbakr surlarnn çevreledii otantik bir yer. Sosyal medyann hayatmza girmesi ve mobil cihazlarn nitelikli özelliklerinin artmas ile bu rotalar hakknda hzl ve güvenilir bilgiler elde etmek mümkün. Gazi Kökü için görseller oluturmak ve sosyal medya kanallarnda yaynlamak için buradayz. Gazi Kökü sonbahar fotorafçl için önceden hazrlanm bir sahne gibi. Bizim sadece deklanöre basmamz yeterli oluyor dedi.

Ana Sayfaya Git