Diyarbakır'da vatandaşlara ücretsiz çorba

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince üç noktaya kurulan "İkram Çeşmesi"nden vatandaşlar, ücretsiz çorba alma imkanı buluyor.

Haberler 15.12.2016 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla tarafndan kente yaplan hizmetler sürüyor.

Bu kapsamda Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Di ve Eitim fakülteleri olmak üzere 3 noktada kurulan kram çemesi ile hafta içi her gün bin 600 vatandaa scak çorba veriliyor.

Vatandalardan Osman Özgeç, çorba hizmetini çok beendiini, emei geçenlere teekkür ettiini söyledi.

BR TAS çORBA

Einin 15 gündür hastanede yattn ifade eden Özgeç, öyle konutu:

Cumartesi ve pazar hariç her sabah gelip çorba alyorum. mkan olmayan hastalara da götürüyorum. Hastanedeki çou kii, eline 3-4 kase çorba alyor. Eim hiçbir ey içemiyor. Boazna k hastal diye bir tan konulmu. Her gün kesinlikle ona bir veya iki kase çorba içiriyorum. Sabahlar yüzlerce kii akn ediyor bu çemeye.

Babas hastanede tedavi gören Aydn Boatekin de her sabah çemeden çorba aldklarn belirtti.

HER SABAH çYORUZ

Bu hizmetin baka yerlerde de verilmesi gerektiini kaydeden Boatekin, Sabahlar evde kahvalt yapmaya frsatm olmuyor, buraya gelip çorba içiyorum. Önceden baktmda, ikram çemesi yazyordu, Bu ne ikramdr? diye sordum, çorba ikramdr dediler. Ben de içtim ve çorbas çok güzeldi. ifadelerini kulland.

Haydar Zengin ise 3 gündür her sabah çorba içtiini, daha sonra arkadalarna da götürdüünü dile getirerek, Hepimiz yaplan bu tür hizmetlerle yaamak istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git