Diyarbakır'daki "Kıran-11 Narko-Terör Operasyonu"

Lice ilçesindeki operasyonda 456 kilogram esrar, biri 4 odalı 13 sığınak ile toprağa gömülü bidonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Haberler 24.12.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda sürdüren Kran-11 narko-terör operasyonunda PKKl teröristlerin kulland 13 snak kullanlmaz hale getirilirken, 100 kilo amonyum nitratla güçlendirilmi patlayc ile 456 kilo esrar ele geçirildi.

Terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, kullandklar snak ve barnaklar tespit etmek, teröristlerle yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki balanty ortaya çkarmak amacyla l Jandarma Komutanl ekiplerince, Lice ilçesinin krsal alannda 21 Aralk günü balatlan Kran-11 narko-terör operasyonu sürüyor.

456 KLO ESRAR ELE GEçRLD

Operasyon kapsamnda, arazide çallar ve kayalklar arasna gizlenmi çuvallar içerisinde, iki farkl bölgede, 456 kilo esrar ele geçirilerek, muhafaza altna alnd.

TERÖRSTLERN KULLANDII 13 SIINAK KULLANILAMAZ HALE GETRLD

Operasyon bölgesinde yaplan aramada PKKl teröristlerce kullanlan 2si odal 50 ve 60 metrekare büyüklüünde olmak üzere 13 adet k sna tespit edildi. Snaklar, Patlayc Madde Tespit ve mha (PAM) Timi ve Mayn-EYP Tespit ve mha Timlerince (MET) alnan önlemlerin ardndan kullanlamaz hale getirildi.

AMONYUM NTRATLA GÜçLENDRLM PATLAYICI MHA EDLD

Operasyonda snak, aaçlk, kayalk alan ve topraa gömülü jelikan bidonlar içerisinde, 2 Kalanikof tüfei, RPG-7 roketatar silah, tabanca, 15 kilo amonyum nitrat, 4 kilo C-4 patlayc, 4 RPG-7 roketatar mühimmat, 3 RPG-7 roketatar sevk fiei, 17 Kalanikof arjörü, 57 kütüklük, adet güne paneli, çok sayda yaam, giyim ve tbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçen delil niteliindeki malzemelere el konulurken, dier malzemeler operasyon bölgesinde imha edildi.

Operasyonda ayrca, Hedik Mahallesi krsalnda toprak altna gizlenmi, 100 kilo amonyum nitrat ve eker karm ile hazrlanm el yapm patlayc madde düzenei tespit edildi. Patlayc, güvenlik güçlerince kontrollü ekilde imha edildi.

Ana Sayfaya Git