Diyarbakırlı vatandaşların kan bağışı duyarlılığı

Diyarbakırlı vatandaşlar Kızılay kan bağış tırının önünde sıraya girip kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlar herkesin kan verme konusunda duyarlı olması çağrısında bulundu.

Haberler 05.07.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesi Kzlay Kan Ba Merkezi tarafndan kurulan kan ba trna giden vatandalar, kan banda bulunmak için sraya girdi. Kan bana gençler de destek vererek kan banda bulundu. Kan ba trna giderek kan banda bulunan Ali Bayhan isimli vatanda, her zaman kan banda bulunduunu söyledi. Bayhan, Sürekli kan balyorum ve bunun için vücut salm da koruyorum. Ayn zamanda insanlara yardm elini uzatabildii mi düünüyorum dedi.

Herkese kan vermesini öneriyorum

Vatandalara da kan vermeleri konusunda çarda bulunan Bayhan, Herkese kan vermesini öneriyorum. Bir ünite kan 3 hayat kurtaryor. Bunu unutmayn yarn ayn eyleri sizde yaayabilirsiniz. Her eyden önemlisi kendi salnz için kan balayabilirsiniz. Kan balamay eksik etmeyin. çok fazla bir zaman almyor ve herkes bu zaman ayrabilir diye konutu.

Her yl bir kez kan banda bulunduunu aktaran Halis Karadaban isimli vatanda ise, Ben herkesi buraya davet ediyorum. Herkes gelip kan versin. Tabi Türkiyenin de kana ihtiyac vardr. Kan verirken doktorlar, hemireler ve burada çalan arkadalar bizlere yardmc oluyorlar. Ylda bir kez kan veriyorum ve faydasn da görüyorum. Maduriyetler bir nebze olsun da giderilmi oluyor. Bütün Diyarbakrllar kan banda bulunmaya çaryorum eklinde konutu.

Kan vermenin faydalarn anlatan Kan Ba Merkezi doktorlar ise, kan verdikçe insanda yüksek olan hemoglabin düzeyinin bir miktar dütüünü belirterek, Onun oluturmu olduu komplikasyonlar azalm olur. çok memnunuz bu katlmdan dolay. O yüzden herkese teekkür ederiz dedi.

Ana Sayfaya Git