"Diyarbakır anneleri"ne destek ziyaretleri sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemine destek ziyaretleri devam ediyor.

Haberler 24.01.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyilerini sürdüren aileleri, stanbul Ticaret Odas Meclis üyesi bir grup eleriyle ziyaret etti.

Meclis üyesi Bekir Taner Ate, meclis üyesi arkadalaryla annelerin yannda olduklarn göstermek için geldiklerini söyledi.

Annelerin eyleminin imdiye kadar yaplan tüm eylemlerden daha kymetli olduunu belirten Ate, eylemin neticeye ulaacana inandklarn dile getirdi.

Annelerin saysnn çoalmasn istediklerini ifade eden Ate, öyle konutu:

Bunlar inatla burada durduu müddetçe bu terör belas bu memleketin bandan defolup gidecektir. Bugün artk hiç kimsenin kandrarak, baka yerlere çekerek bu terörü devam ettirmesi için hiçbir sebep yoktur. Bu memleketin her tarafnda herkes birinci snf vatanda olmutur. Son 20 yldaki gelimelerin hepsi bu memleketteki snf farklln ortadan kaldrmtr. Annelerimizin hepsini kutluyoruz. Yaptklar bu eylem çok onurlu bir durutur.

Rabia Aksoy da bir anne olarak alayan annelerin aclarna ortak ve onlara destek olmaya geldiklerini belirtti.

Aksoy, Buradaki durum çok ac. Her ailenin en az 5-8 yldr çocuklar yok. 13-14 yanda kaçrlm evlatlar var. Anneleri yürekten destekliyor ve onlar için dua ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git