"Diyarbakır anneleri"nin evlat nöbeti 113'üncü gününde

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 24.12.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 113üncü gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyilerini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, yapt açklamada, olu Ramazan Üçda için evlat nöbetini sürdürdüünü belirterek, mücadelesinin 5 yldr devam ettiini söyledi.

Üçda, evladna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu ifade ederek, Bu zulmü niçin bana yaatyorlar? Kuran okumu bir insann eline kalem olmas gerekirken niçin silah vermiler? Benden izin almlar m çocuumu oraya götürmüler? dedi.

Olunun kokusunu, konumasn, anne diye seslenmesini özlediini dile getiren Üçda, Olumun orada olmasn istemiyorum. çocuum niçin orada ölsün? Neden askere, polisimize silah sksn? Devletin maan alyorlar ama 12-14 yandaki çocuklar daa götürüyorlar. 17 yandaki çocuun iradesi mi olur? diye konutu.

Üçda, olunun sa m ölü mü olduunu bilmediini, onu merak ettiini vurgulad.

- HDP kzm götürmü

Annelerden Hüsniye Kaya, 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kz Mekiye için oturma eylemini sürdürdüünü belirtti.

Kzna kavuana kadar eyleme devam edeceini anlatan Kaya, Yamur da olsa kar da olsa gitmeyeceim. 112 gündür buradayz. Her gün burada olacaz, buray terk etmeyeceim. Kzm HDPden istiyorum. Biliyorum HDP kzm götürmü. Kzm gelirse kzma sarlacam, onu öpüp, yannda uyuyacam. nallah kzm gelir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git