Diyarbakır Anneleri’nin hikâyesi film oluyor

Terör örgütü PKK tarafından kandırılmış, zorla dağa götürülmüş veya örgütten kaçmak isteyen gençlerin annelerinin başlattığı Diyarbakır Anneleri direnişinin öyküsü beyazperdeye aktarılıyor.

Haberler 18.03.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kandrlm, zorla daa götürülmü veya örgütten kaçmak isteyen gençlerin annelerinin balatt direniin öyküsü beyazperdeye aktarlyor. Bir buçuk yldr süren direnileriyle Türkiye gündemine damgasn vuran ve terör örgütü PKKda büyük panie yol açan Diyarbakr Annelerinin hikyesi, aralarnda yabanc oyuncularn da bulunduu güçlü bir kadroyla sinema filmi olacak.

YÖNETMENLN SADULLAH ENTÜRK YAPACAK

Yönetmenliini; Kurtlar Vadisi Pusu, Kurtlar Vadisi Gladyo ve Kurtlar Vadisi Terör gibi sinema filmlerini ve son olarak kif adl filmi çeken Sadullah entürkün üstlenecei filmin yapmclar ise Gürsel Eker ve Yaar Tanrverdi.

Lider Film irketinin yapmcln üstlendii film için Sadullah entürkle sözleme imzalanarak ilk adm atld. Senaryonun yazmna da baland. Aksiyon/drama türü olacak filmde çocuunu terör örgütü PKKnn elinden kurtarmak isteyen yabanc uyruklu bir anne ile bir Türk babann hikyesi, insani yönüyle ilenecek.

YABANCI OYUNCULARLA DA GÖRÜÜLECEK

Evladn terör örgütüne kaptrm annelerin öyküsünün Türkiyenin yan sra yabanc kamuoyunca da tüm yönleriyle bilinmesi için projenin, uluslararas ve büyük çapl olarak planland belirtildi. Bu amaçla aralarnda ünlü Hollywood oyuncularnn da bulunduu yabanc oyuncularla menajerleri üzerinden temasa geçildii örenildi.

Ana Sayfaya Git