Diyarbakır artık özüne kavuştu!

Çalık, "Artık Diyarbakır'ın adı terörle, terör örgütleriyle değil yatırım, hizmet, inanç turizmi ve kültürüyle anılacak"

Haberler 04.02.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceiz.Türkiye Cumhuriyeti snrlarna hiç kimsenin elini ve gözünü sürmesine müsaade etmeyeceiz. Artk Diyarbakrn ad terörle, terör örgütleriyle deil yatrm, hizmet, inanç turizmi ve kültürüyle anlacak dedi.

RABA-TÜL ADEVYYE MERKEZ

Merkez Yeniehir lçe Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan Rabia-tül Adeviyye Kadn Kültür ve Sanat Merkezi törenle halkn hizmetine açld.Youn ilginin gösterildii açl töreninde renkli görüntüler olutu. Açla, Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atilla, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak ilgili kurum müdürleri, kadnlar ve çocuklar katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda ilçe müftüsü tarafndan açl duas edildi.

HALKIN HZMETNE SEFERBERZ

Açl konumasn gerçekletiren Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Serdar Kartal, belediyenin kaynaklarn halkn hizmetine seferber etmeye devam edeceklerini vurgulad. Kartal, Cumhurbakanmzn iradesiyle kayyum olarak belediyelere görevlendirildikten sonra bugüne kadar halkn mahalli ve müterek ihtiyaçlar yerine terörün finansmanna, daa adam devirmeye, genlerimizin geleceini elinden almaya yönelik faaliyetler için, halkmzn evlatlarn, devletimizin ve belediyemizin kaynaklarn kullanan zihniyet yerine bugün bütün parasn, kaynan kadnlarmza, çocuklarmza, ülkemizin ve milletimizin geleceine harcayan, finanse eden belediyelerle kar karyayz. Bundan sonra da bu çalmalara en hzl bir ekilde devam edeceiz. Bütün belediyemizin kaynaklarn çocuklarmz, kadnlarmz ve ülkemizin gelecei için seferber etmeye devam edeceiz ifadelerini kullanddedi.

Konumalarn ardndan ksa bir müzik ziyafeti verildi. Müzik ziyafetinin ardndan açl kurdelesini kesen protokol kültür ve sanat merkezini gezdi.

BARII TEMN ETMEK çN

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu da hiçbir gücün devletin kararll, Cumhurbakan Erdoann iradesi ve milletin destei karsnda ayakta kalamayacan söyledi.

Lice ilçesinde vatandan ihbar üzerine düzenlenen operasyonda biri mavi kategoride aranan 4 PKKl teröristin etkisiz hale getirildiini anmsatan Güzelolu, Terör örgütünün temsilcileri her zaman olduu gibi devletin iradesi, güvenlik kuvvetlerimizin kahramanca mücadelesiyle hak ettikleri cezaya çarptrldlar. dedi.

Ülke içerisinde salanan bar, huzur ve güvenin ardndan Türkiyeyi ve tüm insanl tehdit eden teröre kar Zeytin Dal Harekatnn balatldn dile getiren Güzelolu, unlar kaydetti:

Zeytin Dal Harekat ile bar temin etmek, huzuru getirmek ilkesiyle ve kararyla Afrindeyiz, o corafyalardayz. Her nerede olursa olsun terörün karsndayz. Bu kararllk Cumhurbakanmzn iradesiyle tüm dünyaya en açk ekilde gösterildi.

NSANA YAPILAN HZMET BADETTR

nsana hizmeti ibadet sayan bir anlayla çalma yürüttüklerini anlatan Güzelolu, milletin kaynaklarnn milletin hizmetine sunulduunu vurgulad. Güzelolu, konumasn öyle tamamlad: Biz bu kaynaklar deerleri ihya etsin diye tahsis ediyoruz. Birilerinin geçmite yapt gibi bu kaynaklar, bu deerleri imha etmek ve millete ihanet etmek için deil. Kaynaklar milleti ihya etmek için kullanyoruz.

26.5 MLYARLIK YATIRIM

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla tüm Türkiyeyi dolatklarn ifade eden AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, Diyarbakrllarn taleplerini Cumhurbakan Erdoanna ileteceklerini dile getirdi.

çalk, Artk Diyarbakrn ad terörle, terör örgütleriyle deil yatrm, hizmet, inanç turizmi ve kültürüyle anlacak. Daha önce de bu ehrimize ve ilçemize paralar geliyordu ama onlar terör örgütlerinin finansnda kullanlyordu. imdi gelen paralar, destekler, yatrmlar Diyarbakrl kardelerimize hizmete dönütürülmü vaziyette. diye konutu.

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna deinen çalk, harekatn en önemli sebebinin oradaki terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele etmek olduunu aktard.

Terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceiz. Türkiye Cumhuriyeti snrlarna hiç kimsenin elini ve gözünü sürmesine müsaade etmeyeceiz. diyen çalk, Fetullahç Terör Örgütünün darbe giriimine kar nasl dik durulduysa dier terör örgütlerine kar da bu duruun devam edeceini kaydetti.

çalk, Diyarbakrda bugüne kadar toplam 26,5 milyarlk yatrm sizlerle buluturduk. Yaklak 5 katrilyonluk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlmzn yatrmlarn sizlerle buluturduk. Kadnlarmz, gençlerimiz ve çocuklarmz için yaplmas gereken ne varsa bilin ki Diyarbakrn emrindeyiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git