Diyarbakır avrupaya açıldı

DİYARBAKIR Havalimanı'ndan SunExpress firması ile ilk direkt uluslararası uçuşların, 19 Haziran'da Almanya'nın 3 kentine yapılacak seferlerle başlayacağı belirtildi.

Haberler 29.03.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava yolu irketi SunExpress, Diyarbakrdan, Almanyann Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine karlkl sefer balatyor.

Vali Hasan Basri Güzelolu, SunExpress tarafndan sunulacak hizmetin tantm dolaysyla bir otelde düzenlenen toplantda, Kenti dünyaya balayacak, Diyarbakrn ve bölgenin gelimesine katk salayacak bir gelimeyi paylamann heyecann yayorum. Diyarbakr, ülkenin deil dünyann en önemli kültür, tarih, inanç ve medeniyet ehri. dedi.

Kenti, gerçek deerleriyle tantmann, ülke ve dünya boyutunda bir tantm projesine konu yapmann temel öncelikleri arasnda bulunduuna iaret eden Güzelolu, Kentin hedefi, bugünün çok daha ötesi, iyisi, güzeli. Kent bunu hak ediyor. Kenti ulalabilir, eriebilir ve dünya ile entegre olabilir hale getirmek en önemli hedeflerimizden. Bu noktada balayan çalmalarmz çok önemli bir aamada. Diyarbakr Avrupaya, bir anlamda dünyaya balyoruz. diye konutu.

SunExpressin Diyarbakr-Almanya seferlerinin, 19 Haziranda balayacan, bunun sadece Diyarbakr deil, komu illeri de etkileyen çok önemli bir deiim ve kazanm olduunu vurgulayan Güzelolu, uçak seferleri ile ülkenin çok önemli bir corafyasnn dünya ile bulumasnn salanacan aktard.

- Cumhurbakan ve Babakana teekkür

Güzelolu, ilk etapta bu yl için ayrlan koltuk saysnn 312 bin 984 olduunu, bunun da çok iddial ve deerli bir balangç olduuna dikkati çekerek, SunExpressin bununla, Diyarbakra güvenini, kentin potansiyelinin ne kadar güçlü olduunu gösterdiini belirtti.

Vali Güzelolu, öyle konutu:

Bu anlaml kazanm Diyarbakr ile buluturan, kente inanan ve çok önemli bir deer sunan Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, Babakanmz Binali Yldrm ve bakanlarmza teekkür ediyorum. Diyarbakrn çok modern havaliman, böylelikle uluslararas noktada çok iddial bir konuma geliyor. Yllk 5 milyon kapasiteye sahip olan havaliman, bugün itibaryla her geçen gün yolcu says artan, ulusal ve uluslararas anlamda çok iddial yol alan bir havaliman. Sadece Diyarbakr deil bölgeye hizmet eden havalimannda, bu yl, CIP hizmetini de kente kazandryoruz. Uzun bir dönemdir beklenen bu hizmeti de bu yl içerisinde hizmete açacaz.

Geçen yl yolcu saysnda yüzde 7 art yaandn kaydeden Güzelolu, Yolcu says geçen yl 2 milyon 64 bin 379a ulat ve 13 bin 430 uçak seferi yapld. D hat uçularnda bir önceki yla göre yüzde 100 art oldu. dedi.

- Ulam ve eriimi salamak zorundayz

Güzelolu, 2017de turist saysnda yüzde 130 art yaandn, 122 bin olan saynn, 280 bin civarna geldiini vurgulayarak, konaklayan kii saysnn da yüzde 40 arttn, 1 milyon turist hedefinin, çok ksa sürede gerçekleeceine inandn aktard.

Bu uçular, yurt dnda yaayan vatandalarmzn, memlekete gelilerini salamalarnn yan sra turizm anlamnda da bir gelime salayacaktr diyen Güzelolu, unlar kaydetti:

Bu ivmenin sürdürebilir olmas için youn çaba içerisine gireceiz. Diyarbakr son dönemlerde çok pozitif gelimelerle anlyor. 9 Maysta tamamlanan dünya çapndaki stadyumda Türkiye Kupasnn finali yaplacak. Ulalamayan yer sizin deildir, gelimeye de açk deildir. Ulam ve eriimi salamak zorundayz. Turizmde de ulalabilirlik en önemli arttr.

- çalkan: Diyarbakr Avrupaya balayacamzn müjdesini veriyoruz

SunExpress Genel Müdür Yardmcs Ahmet çalkan da, SunExpressin Anadoluyu Avrupaya balayan bir hava yolu irketi olduunu belirterek, zmir ve Antalya dnda, Anadolunun 9 kentinden, Avrupada 17 kente direkt tarifeli sefer düzenlediklerini söyledi.

Bu iller arasna Diyarbakr da dahil etmekten büyük mutluluk duyduklarn kaydeden çalkan, SunExpressin ilk olarak 12 yl önce Diyarbakrdan, önce zmire sonra ayn yl Antalyaya tarifeli seferler düzenlemeye baladn anmsatt.

SunExpress olarak Diyarbakr, Ankara ve stanbul dnda zmir ve Antalyaya balayan ilk hava yoluyduk. Bugün ise büyük bir mutlulukla sizlere Diyarbakr Avrupaya balayacamzn müjdesini veriyoruz. ifadelerini kullanan çalkan, Diyarbakrn ana taycs olarak, bundan sonra, hem iç hatlarda hem d hatlarda Diyarbakr tarifeli seferlerle en fazla noktaya balayan hava yolu irketi olacaklarn bildirdi.

Bundan böyle Diyarbakrdan, Almanyann Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine uçacaklarn dile getiren çalkan, öyle devam etti:

SunExpress, sunduu bu yeni balantlarla, Diyarbakr Avrupaya direkt tarifeli seferle balayan ilk ve tek hava yolu oldu. lk uçuumuz 19 Haziranda Frankfurt ile balayacak, daha sonra 21 Haziranda Düsseldorf ve 22 Haziranda ise Hannover ile devam edecek. Tabii ki bunlarla snrl kalmyoruz, zmir ve Antalya üzerinden balantl uçularla Diyarbakr, Avrupada 18 noktaya balamaya da devam edeceiz. 2018 yaz sezonunda Diyarbakra toplam 1656 uçu gerçekletireceiz ve toplamda 312 bin 984 koltuk arz edeceiz.

çalkan, Diyarbakra uçtuklar ilk günden bu yana toplam 2 milyon 823 bin 752 yolcu tadklarn dile getirerek, bu uçularn, Diyarbakrn i ve turizm hayatna önemli katk salayacan, amaçlarnn bu uçular artrarak sürdürmek olduunu aktard.

SunExpressin havaclk sektöründeki 29 yllk tecrübesi ve tatil hava yolu uzmanl bulunduunu vurgulayan çalkan, Türkiye ve Avrupa arasnda, popüler tatil destinasyonlar Kanarya Adalar, Kzl Deniz ve Kuzey Afrikada, 20den fazla ülkede, 60tan fazla uçu noktasna tarifeli uçu gerçekletiriyoruz. Avrupann en genç filolarndan birine sahibiz. SunExpress, merkezleri Antalya, Frankfurt, zmir, Ankara ve stanbulda bulunan 4 bine yakn çalan ve 68 uçaklk filosu ile her yl 8 milyondan fazla yolcu tayor. diye konutu.

Konumalarn ardndan çalkan, Vali Güzeloluna uçak maketi takdim etti.

Ana Sayfaya Git