Diyarbakır Çukur vesayetini bitirdi

"Diyarbakır çukurların vesayetini bitirmiş bir ildir. Diyarbakır 16 Nisan’da bu ülkede millet iradesi üstündeki vesayeti ilanihaye bitirecek en önemli güç merkezidir”

Haberler 31.03.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, 16 Nisan sradan bir tarih deil. Duyarsz kalmak, inisiyatif almamak, bu süreçte rehavete kaplmak bu ie vakf olmamak demektir. Onun için tercih evet çalmasnda ter aktmay kendimize tarihin bize yükledii bir sorumluluk olarak gördük. dedi.

Memur-Sen Diyarbakr ube Bakanl tarafndan merkez Yeniehir ilçesindeki Diyarbakr Büyükehir Öretmenevinde düzenlenen Hedef 1.111.111 Üye Memur-Sene Davet Tercih Evet Diyarbakr Bulumasdün yapld. Katlmn yüksek olduu gözlenen bulumada aç konumasn yapan Memur-Sen Diyarbakr Temsilcisi Yunus Memi, sendikacln önemine dikkat kerekken, sendikaclk her yiidin ii deildir dedi. Memu unlar söyledi.

YAN YANA GELECEZ

Diyarbakr da sizlerin büyük cesareti ve büyük gücüyle biz inallah uanda 9 ubemizin bakanln yapt tüm yönetim kurulu üyeleriyle yetki alm bulunmaktayz. Salk sen ve eitim bir sen bu yl inallah yönetim kurulu üyeleriyle beraber büyük mücadele ederek inallah yetki almak için mücadele edeceklerdir. Bundan dolay sizlere çok ciddi i düüyor ve saha da bütün i kollarnda ciddi çalmalar yaparak bütün on bir i kolumuzda da Diyarbakr da yetki almamz gerekiyor. 1 milyon yüz on bir bin yüz on bir says Üstad bediüzzemann da belirttii gibi 3 tane biri alt alta toplarsak 3 yan yana getirirsek yüz on bir dolaysyla siz inallah yan yana gelii ile daha ciddi ve daha güçlü olacaz. Ben bu balamda tüm ube bakanlarma tüm yönetim kurullarna ayr ayr teekkür etmek istiyorum. Eitim-Bir sen yönetim kurulu üyelerime de sizlerin huzurunda inallah bu yl yetki alacak güçte çalarak kendilerine de teekkür ediyorum.

Memutan sonra söz verilen Genel bakan Yanrdmcs Yalçn, Memur-Senin yasal haklarla helal haklar arasndaki makas birletiren bir sendika olduunu söyledi.

Memur-Senin 16 Nisana ilikin yola çkndan rahatsz olanlarn bulunduunu ifade eden Yalçn, bu ülkenin vesayetten arnma mücadelesi olduunu belirtti.

KURU DEL, DURU SORUNU

Onun için 16 Nisan tarihinin sradan bir tarih olmadn açklayan Yalçn, Bize siz bir emek örgütüsünüz, neden bu alana müdahil oluyorsunuz. Bu siyasi partilerin ii, brakn partiler iine baksn, siz harcrahlarla ve döner sermayeyle uran. diyorlar. Bu Türkiyedeki sosyolojiyi bilmemek, dünyadaki sistematii görememek ve Memur-Senin misyonunu anlayamamaktadr. Bu ülkede temel sorun kuru sorunu deil duru sorunudur. diye konutu.

Anti demokratik süreçlerin ve Türkiyeye yaplan küresel operasyonlarn bu ülkenin kazanmlarn bir gecede götüreceini aktaran Yalçn, bu ülkenin istikrar yakalamas gerektiini dile getirdi.

Ülkedeki vesayet odaklarnn gardnn dümesi ve asla akllarndan bir daha millet iradesini kafesleme hayali geçmemesi gerektiini vurgulayan Yalçn, Onun için 16 Nisan sradan bir tarih deil. Duyarsz kalmak, inisiyatif almamak, bu süreçte rehavete kaplmak bu ie vakf olmamak demektir. Onun için tercih evet çalmasnda ter aktmay kendimize tarihin bize yükledii bir sorumluluk olarak gördük. dedi.

Türkiyenin tarihte yakalad en önemli frsattn 16 Nisan olduunu ifade eden Yalçn, çünkü bu ülkede yönetsel anlamda istikrarszlk olduunu belirtti.

çUKUR VESAYET BTMTR.

6-7 Ekim olaylarnda bu ülkede beyaz Kürtlerden çok çektiklerini ifade eden Yalçn, öyle konutu:

Bize göbeini kayan adam, çobann oyuyla benim ki bir mi? Yobaz diyen, bizleri aalayan, kendilerini bu ülkenin sahibi sanan jakobenlerden çok çektik. Bu bölge de beyaz Kürtlerden çekiyor. Yasin Börüyü, kurban eti datan merhamet yüklü çocuklar hunharca katledenler imdi hesabn veriyorlar. çukurlarda buradaki insanlarn yerinden yurdundan edilmesini, einin dostunun yanna yüzünü eerek snmak zorunda kalna zemin hazrlayanlar bu bölgeye en büyük ihaneti yaptlar. Biz Memur-Sen olarak yardmc olduk. Burada yaptmz bir ziyarette yal bir nene boynumu sarlp alarken yavrum biz bunlar hak edecek ne yaptk? demesi yürek yakan bir hadiseydi. Diyarbakr çukurlarn vesayetini bitirmi bir ildir. Diyarbakr 16 Nisanda bu ülkede millet iradesi üstündeki vesayeti ila nihaye bitirecek en önemli güç merkezidir.

16 Nisanda destek olmak için var güçleriyle çalmalar gerektiini belirten Yalçn, Hayr demek PKKya bayram yaptrmak demektir, hayr demek FETÖye göbek arttrmak demektir, hayr demek Hollandaya lokma döktürmek demektir. Onun için meseleyi görmek evet için çok çalmak durumundayz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git