Diyarbakır ekibi onu kurtarmıştı

Elazığ'da yıkılan binada tonlarca enkazın altında kalan ve 4 saat süren hummalı çalışmayla Diyarbakır'dan giden AFAD ekibinin kurtardığı 12 yaşındaki Mustafa Emir Çiçek'in yoğun bakımdaki tedavisi tamamlandı.

Haberler 01.02.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Depremin yaand Elazda Diyarbakrdaki AFADn kahraman ekiplerinin 4 saatte enkaz altndan kurtard 12 yandaki Mustafa Emir çiçek ile hastane odasndaki bulumasnda duygusal anlar yaand.

Sürsürü Mahallesinde yklan binalardan Dilek Apartmannda yaayan çiçek ailesi, depremde enkaz altnda kald.

Babas, annesi ve ablas kurtarldktan sonra skt yerin zorluu nedeniyle enkazdan daha geç çkarlan ailenin en küçük üyesi 12 yandaki Mustafa Emir çiçek, kurtarld anlara ilikin görüntüleriyle depremin küçük simgelerinden birisi oldu.

Diyarbakrdan deprem bölgesine giden Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Bakanl ekiplerinin hummal ekilde 4 saat süren kurtarma çalmas sonras enkaz altndan çkarlan ve Elaz Frat Üniversitesi Hastanesine kaldrlan küçük Mustafann youn bakmdaki tedavisi tamamland.

Mustafann ilk ziyaretçileri ise AFAD Bakan Mehmet Güllüolunun talimat dorultusunda onu enkazdan kurtaran ekip oldu. Görüntülenen ksa süreli ziyaret, sevincin, mutluluun ve gururun bir arada yaand anlar olarak kaytlara geçti.

- Hayata tutunmam saladnz

Depremin okunu hala üzerinden atamad görülen Mustafa, kendisini tonlarca enkazn altndan kurtaran ekibi, hastane odasna girer girmez tand.

Özellikle kendisiyle sürekli diyalog kuran ekipteki lami çakmak gören Mustafa, Aabey seni nasl unuturum? Hayata tutunmam saladnz. Sizi çok seviyorum. dedi.

AFAD ekibi moral ve destek verdikleri ziyaretin sonunda küçük Mustafadan bir an önce iyileerek, iadeiziyarette bulunmasn istedi.

Mustafa da hastaneden çknca AFADa teekkür ziyaretinde bulunacan söyledi.

- Kurtarlrken üümesin diye bana taktklar apkay hediye ettiler

AFAD ekibi, kurtarrken ba üüdüü için taktklar, küçük Mustafay ambulansa tarken olay yerinde düüp, kaybolan apkay da buldu.

Ekip, kendilerine ait olan apkay hatra olsun diye Mustafaya hastanede hediye etti.

apkay görünce duygulanan Mustafa, Bu apka bana oray hatrlatyor. Kurtarlma ans olarak ömrümce saklayacam. diye konutu.

Ekip, ayn hastanede tedavi gören Mustafann ablas Kübra çiçeke de geçmi olsun ziyaretinde bulundu.

- Emir, gerçekten cesaretli bir çocuk

Ziyarete katlan AFAD ekibinden lami çakmak, Diyarbakrdan yola çkarak, yaklak 1 saatte enkaza ulatklarn söyledi.

Bölgedeki çalmalarda Diyarbakr ekibi olarak 5 kiiyi enkaz altndan çkardklarn belirten çakmak, bu kiilerden Mustafa Emirin bulunduu yerde çok sktn gördüklerini aktard.

Titiz ve detayl bir çalmayla Emiri kurtardklarn anlatan çakmak, Emir gerçekten çok cesaretli bir çocuktu ve güzel bir i çkard. AFAD olarak yaptmz bütün kurtarma ilerinde her yarm saatte bir merkeze rapor veririz. Emir ile sohbet etmemiz gerekiyordu, bilincinin yerinde olmas gerekiyordu. Kendimi tanttm, okulunu sordum, sohbet etmeye çaltk. dedi.

Emire, Bak biz geldik ve seni kurtaracaz mesajn vermek için kendi apkalarn çkarp, taktklarn dile getiren çakmak, unlar kaydetti:

Güzel bir çalma yaptk. Emire zarar vermeden çok güzel bir kurtarma yaptk. çok duygulandm. AFAD ve ekibimiz adna içimizi rahatlatan bir çalma yaptk. Buna vesile olduumuz için Allaha çok ükrediyoruz. Mevla bir daha böylesi olaylarla karlatrmasn.

Ana Sayfaya Git