Diyarbakır EMITT'e

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise beşinci turizm fuarı kimliğini taşıyan İstanbul TÜYAP Fuar alanında yer alan EMITT Fuarı'na Diyarbakır'da katılıyor. 26-29 Ocak tarihlerindeki fuara, İl Valiliğinin koordinasyonunda çok sayıda kurum yer alacak.

Haberler 25.01.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl düzenlenen ve bu yl 21. organize edilen Türkiyenin en büyük, dünyann ise beinci turizm fuar kimlini tayan Dou Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarna (EMITT) Diyarbakr l Valiliinin koordinasyonunda katlyor. 26-29 Ocak tarihleri arasnda, stanbul Beylik düzünde yer alan TÜYAP Fuar alannda Diyarbakr tarihi surlarn görüntüsüyle, yer alacak.

DYARBAKIR EMITTE

Diyarbakrn EMITT Fuarna katlmyla ilgili olarak l Valiliinden yazl açklama geldi. Açklamada, l Valilii olarak, ehrin sahip olduu benzersiz özelliklerin daha geni çevrelere tantlmas, tarihi ve kültürel mirasnn tüm dünyayla paylalmas ve kentin turizm potansiyelinin en iyi ekilde tantmnn salanmas adna, büyük önem tayan fuar çalmalar arasnda yer alan ve bu yl 26-29 Ocak tarihlerinde stanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekletirilecek olan dünyann en büyük beinci turizm fuar olan 21. EMITT katlm için gerekli tüm hazrlklarn tamamland bildirildi.

12 NOLU SALONDA

Açklamada, 2017 EMITTe Diyarbakrn katlmas ve en iyi ekilde tantlmas adna 12 nolu salonda 230 metrekarelik alanda Diyarbakr stand açlacak. Fuar alannda yaplan özel bir stantla ilin tantmnn salanmas hedefleniyor. ifadeleri kullanld.

FUARDA KMLER OLACAK

Diyarbakrn fuarda hak ettii ekilde temsil edilmesi adna valilik koordinesinde, Diyarbakr Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Dicle Üniversitesi, l Kültür ve Turizm Müdürlüü, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Ticaret Borsas ve turizm iletmeleri ile Diyarbakrda bulunan otellerin katlmyla fuar etkinlikleri gerçekletirilecei belirtilen açklamada unlar kaydedildi:

MSAFRLERE KRAM

Fuar alannda ilimizi ziyaret edecek olan konuklara Diyarbakra özgü lezzetlerden, burma kadayf, örgü peynir, Diyarbakr çörei, tatl sucuk ikram edilecek. Ayrca Diyarbakr Valiliimiz tarafndan hazrlatlan tantm filmi ve video kliplerinin gösterimleri de gerçekletirilecek. Diyarbakr Valilii tarafndan basm salanan tantm materyallerinin datm salanacak. Dicle Üniversitesi örencileri tarafndan yöresel halk oyunlar gösterileri yaplacak.

Ana Sayfaya Git