Diyarbakır hayalimdi!

ÇİN'de otomotiv yedek parça şirketi bulunan Kemal Özdoğan (35), Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel halay çeşitlerini iş arkadaşlarına öğretti. Özdoğan, Çinli 11 iş arkadaşıyla geldiği Diyarbakır'da, tarihi Ongözlü Köprü'de davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Haberler 26.02.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan 8 yl önce çine giden Kemal Özdoan, Zhejiang eyaletinin Wenzhou kentinde otomotiv yedek parça irketi kurdu. Özdoan, birlikte çalt çinlilere memleketi Diyarbakr ve Güneydou Anadolu Bölgesinin halay çeitlerini öretti. Özdoan, çinli 11 i arkadayla yaklak 8 bin kilometre yol kat ederek Diyarbakra geldi. Özdoan, çinli i arkadalaryla birlikte tarihi Ongözlü Köprüde davul ve zurna eliinde halay çekti. çevredekilerin ilgiyle izledii çinlilerin halay beeni toplad. arkadalarna kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiren Özdoan, onlara bölgenin yöresel yemeklerini yapmay da öretti.

HAYALMD

Kemla Özdoan, çindeki çevresine sürekli Diyarbakrn özelliklerinden bahsettiini ve onlara kendi kültürünü anlatarak hayranlk uyandrdn söyledi. Özdoan, çinli arkadalarnn, Türkiyeye geldikten sonra bak açlarnn deitiini kaydederek, Ben, sürekli bizim müziklerimizi çalarak onlara halay çekmeyi öretiyorum. Onlara buray çok anlatyordum; fotoraf ve videolar gösteriyordum. Onlar da çok gelmek istiyordu. Onlarla kendi memleketimde halay çekip, gezmek benim hayalimdi. Ben de onlar buraya davet ettim. Onlar bizim ülkeyi biraz farkl görüyorlard. D basnda yaynlanan haberlerden burada sava olduunu düünüyorlard. Ama ben onlara böyle bir ey olmadn, Türkiyede milyonlarca turistin, özellikle Akdeniz bölgesinde konaklama yaptn anlattm. Zaman geçtikçe samimiyetimiz artt, ben de Diyarbakrl olduum için tarihi yerlerimizin videolarn izlettim. Geldiler, birlikte halay çektik, cier yedik. Beni zaten seviyorlard. Bizim memleketimizi, insanmz çok sevdiler. u anda benden daha güzel halay çekiyorlar, Delilo oynuyorlar dedi.

TÜRK HALKI çOK MSAFRPERVER

çinli Zhao Yong Jing (46) ise 11 saatlik uçu yaparak geldikleri Diyarbakr çok beendiini ve çok samimi insanlarla karlatklarn ifade etti. Zhao Yong Jing, ülkesine döndüünde arkadalarna Türkiyeyi anlatacan ifade ederek, çinde, Diyarbakr merak eden baz kesimler var. Türk halkn burada gördük, çok misafirperver, çok iyi insanlar, yaklamlar çok iyi, scak kanllar. çinde Türkiyenin reklam çok yaplyor, Kapadokya ve dier ehirler çok konuuluyor. Buray gelip gördük, çok güzle bir yer. Geri döndüümüzde de oradaki arkadalarmza Diyarbakrn tantmn yapacam, buraya gelip görmelerini isteyeceiz diye konutu.

Xualing Ceu da Diyarbakr muhteem bulduunu belirterek, halay ve cieri çok beendini söyledi. çinde Romantik Türkiye adl arkdan Türkiyeyi romantik bir ülke olarak bildiini anlatan Xualing Ceu, Türk insanlar çok iyi insanlar, Diyarbakr çok güzel bir ehir. Baka bir yere gitmedik. Türkiyede stanbul aktarmal sadece Diyarbakra geldik. Türkiyede baka bir ehre gitmedik ve gezmedik eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git