Diyarbakır turizmi masaya yatırıldı

Diyarbakır’ın turizm sektöründe hak ettiği yere gelmemesinin nedenlerini ortaya koyarak, kısa ve orta vadeye yönelik çözüm önerilerine ışık tutmak amacıyla kentin tüm bileşenleri “Akademi İle Turizm Paydaşları Bir Araya Geliyor” çalıştayı ile bir araya geldi.

Haberler 08.11.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Sosyal Aratrmalar Merkezinin Koordinatörlüünde Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Ticaret Borsas, Ticaret ve Sanayi Odas, KOSGEB, TURSAB, Kültür Turizm Müdürlüü, Milli Eitim Müdürlüü, Diyarbakr Tantma, Kültür ve Yardmlama Vakf ve birçok sivil toplum örgütünün destekleri ile Akademi ile Turizm Paydalar Bir Araya Geliyor çal tay Dicle Üniversitesi konferans salonunda gerçekletirildi.

Diyarbakr turizmi tartld

Dicle Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen çaltayn açlna Diyarbakr Vali Yardmcs Hac Hasan Gökpnar, Dicle Üniversitesi Rektör Yardmcs Prof.Dr.Tahsin Klçolu, Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Üyesi ükrü Boylu, Ticaret Sanayi Odas Turizm Komisyonu Bakan Aladdin Tan, Bakan Yardmcs Mehmet Ali Deniz, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Büyükehir Belediyesi Kültür ve sosyal iler Daire Bakan Ali Fuat Eker, TURSAB Diyarbakr Bölgesel Yürütme Kurulu Bakan Mehmet Akyl, DTSO Genelsekreteri Ferdani Gökdere, l Müftüsü Burhan liyen, Diyarbakr Turizm Platformu Üyeleri, akademisyenler ve üniversite örencileri katld.

çözüm önerileri belirlenecek

Konferansn açlnda konuan Dicle Üniversitesi Sosyal Aratrmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doan, gerek tarihi ve stratejik konumu, gerekse de doal ve modern çan getirdii turizm kaynaklar açsndan zengin olmasna ramen Diyarbakrn turizm sektöründe hak ettii yere gelmemesinin nedenlerini ortaya koymak ve ksa ve orta vadede belirlenecek çözüm önerilerine k tutmak istediklerini söyledi.

Tedavi yöntemi belirlenecek

Doan, Tarih ve Kültür Zengini olan Diyarbakrn bu esiz avantajlarnn ortaya koyarak ehrin daha da gelimesi, bu kentte yaayan vatandalarmzn yaam kalitelerini, sosyal ve ekonomik durumlarn daha da iyiye götürülmesi ve istihdamn artrlmas yoluna kanalize edilmesi gerekmektedir. Bu gün bacasz sanayi olarak nitelendirilen turizm sektörü, burada yaplacak tehis ve tespitler ile ortaya konulacak tedavi önerilerinin Diyarbakrmzn makus talihinin yenilmesine katk salayacana inanyorum dedi.

Yaplan açl konumasnn ardndan Prof. Dr. Muhterem Tuna, Prof Dr. Esra Siverekli, Prof. Dr. Derman Küçükaltan tarafndan ilk olarak panel düzenlendi. Düzenlenen panelin ardndan inanç, salk, gastronomi ve kültür turizm olmak üzere dört gurup halinde çaltaya baland.

Ana Sayfaya Git