Diyarbakır'a bayram bereketi

Ramazan Bayramı dolayısıyla, Diyarbakır şehir merkezindeki tarihi mekanlar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Vatandaşlar tarihi On Gözlü Köprü'de Dicle Nehri manzarası altında çaylarını yudumlayıp bayramın ve tatilin tadını çıkardı.

Haberler 07.06.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede bir zamanlar daha çok terör olaylaryla gündeme gelen Diyarbakrda 2 yldan bu yana yaplan düzenlemeler ve alnan güvenlik önlemlerinin ardndan kent, bayramlar ile dier özel günlerde yerli ve yabanc vatandalarn aknna uruyor.

7den 70e herkes tarihi mekanlara akn etti

Kent sakinleri 7den 70e ehir merkezindeki meydanlar, kafeleri, alveri merkezlerini, tarihi ve turistik yerleri hnca hnç doldururken, Ramazan Bayram nedeniyle kentteki yaknlarn ziyarete gelen vatandalar, tarihi On Gözlü Köprüye gelerek güzel havann tadn çkararak, Dicle Nehri kenarnda çay keyfi yapp huzur ve güven içerisinde esiz manzaray izledi.

Gelin ve damatlar fotoraf çekmek için tarihi mekanlara geldi

Gelin ve damatlar da tarihi On Gözlü Köprüye gelerek, mutlu günlerinde esiz manzarada fotoraf çektirdi. Baz vatandalar da esiz manzaray arkalarna alp öz çekim yapt. Emel ve Ramazan çelenk çifti de tarihi On Gözlü Köprüde fotoraf çektirdi. çelenk, ki bayram bir arada kutluyoruz. Hem mutluyum bugüne ulatm için, hem de bugün Ramazan bayramnda düün yaptm için çok mutluyuz. Bu tarihi yerde u anda fotoraf çekiyoruz. Güzel ve mutluyuz dedi.

Herkese tavsiye ediyorum

Nevehirden Diyarbakra geldiini, sonra da Mardine geçeceini belirten Mustafa Güçlü isimli vatanda ise Nevehirden geliyoruz. Bugün Diyarbakrdan Mardine geçeceiz. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Vatanmzn, milletimizin birlii için bu bayram vesile olur inallah. Diyarbakr güzel ve çok güze herkesin gelip bu esiz manzaray ve bu güzel kenti görmesini tavsiye ediyorum. Vatandalarmzn gelip gezmeleri için güzel bir kent diye konutu.

Ana Sayfaya Git